söndag 5 januari 2014

Rätt och fel

När jag häromdagen gick ut och tog mig en titt omkring i de olika rabatterna, upptäckte jag både sådant som kändes helt rätt men även sånt som kändes fel. Så fel. 


Den vita, vackra helleborusen "Christmas Carol", som står i skuggrabatten intill planket, tillhör förstås det som är alldeles rätt. Det finns två julrosor till i den här rabatten och en av de andra har också knoppar. Tyvärr (eller jag ska egentligen inte klaga) är de också vita. Jag skulle vilja ha tag på julrosor i andra färger och allra helst de som är prickiga inuti. Men i den mån de alls säljs i plantskolorna, är de oftast vita. Nu har jag sett att det finns fröer i Impecta-katalogen som ska ge andra nyanser, så det tänkte jag pröva. Men det gäller att utrusta sig med tålamod för det lär ju dröja år innan jag får se dem blomma. Om jag alls får dem att klara sig. Men har man inte försökt, kan man ju inte veta om det kan lyckas. Till det som känns fel hör alla dessa vårblommande knoppar som tittar upp lite här och var. Krokusar som kommit upp en bra bit har jag sett på flera ställen och det känns inte alls bra. Nog för att det gärna skulle kunna bli vår tidigt i år, men inte såhär tidigt och inte utan att vi haft i alla fall en gnutta vinter först. Risken är ju dessutom att alla dessa knoppar fryser när vintern väl kommer och att blomningen sedan blir medioker. Allt har sin tid, heter det ju. 


Nu ska jag titta andra delen av Spelet om Stockholm på SVT2 och förfasas över hur vår vackra, vackra huvudstad hade kunnat se ut om stadsplanerarna på 60-talet fått sin vilja fram. Sedan blir det förstås JVM-final för hela slanten. Heja Sverige!

3 kommentarer:

Marina sa...

Vita julrosor tycker jag mycket om. De lyser upp så fint nu i detta gråbruna. Förstår ändå att du gärna vill ha färgade också. Visst fick du av min svarta? Jag har säkert fler om "Någon" ätit upp dem. Hittar jag bebisar av fler, har den klassiska vinröda och en ljus med prickar i, så får du om du vill.

Kram

Millan sa...

Ja visst är det lite för tidigt med vissa växter, samma här annars lämnar jag gärna vinterjackan i garderoben.

Ha det gott!

Hanna sa...

så det växer. Vi har varmt här hos oss också. Det är inte många gånger den här vintern vi har behövt skarapa bilen än så länge, men det kommer väl.
Ha en fin start på den nya veckan
Hanna

Related Posts with Thumbnails