fredag 3 januari 2014

Månadsbild ~ Januari 2014

En blek, blek januari-sol har lyst över oss vissa stunder idag. Men så svag är den att det knappast märks på bilderna. Det mesta ser brunt och trist ut. Gräsmattan är full av mullvadshögar och mossan frodas. Och ändå...


... går det inte att komma ifrån att det snurrar vårträdgårdstankar i mitt huvud. Så fort jul och nyår passerat kom idéerna, funderingarna och tankarna som ett brev på posten. Att SVT dessutom visat Året i trädgården, med Monty Don och gänget, gör ju inte saken bättre. I brevlådan damp Impecta-katalogen ned långt innan jul och idag kom den lite tunnare från Botaniska världen. Inte så konstigt då att trädgårdstankarna börjar surra. 


Men den krassa verkligheten är ju att det är långt kvar till trädgårdssäsongen börjar på allvar. Även om vi hittills inte haft någon vinter att tala om, kan man nog räkna med att den kommer förr eller senare. Skulle visserligen kunna bli som den första vintern jag bodde här i Skåne, då behövde jag inte ta fram vinterjackan en enda gång. Det har jag inte gjort hittills i vinter heller. Vi får väl se. 


God fortsättning på Er!

4 kommentarer:

Marina sa...

Liten blek sol hade vi här också idag. Kan tänka mig mer sol :).
Mina fröer från Impecta kom idag. Inga som ska sås ännu så det var bara till att lägga dem i frölådan. Men känslan är där. Vi går ät rätt håll.

Kram

Nora sa...

Visst går det åt rätt håll nu - jätteskönt! Vinter blir det väl förmodligen i alla fall men då blir den ju inte lika lång som förra årets och det är jag glad för:-)
Kram!

Fröken Grön sa...

Här har du en till som tillbringar förmiddagarna med Monty och kompani. Trädgårdsivern börjar verkligen rinna till i kroppen, men jag är lika orolig som du över hur mycket vinter vi förmodligen har framför oss...

Hoppas vi får tillfälle att träffas snart!
Ha en riktigt skön trettonhelg så länge.

/Anna-Karin

Mina Gröna Tankar sa...

Tack för Monty-tipset! Hade helt missat att dessa underbara program sändes igen.

Related Posts with Thumbnails