måndag 6 januari 2014

Jullovsknåp

Jag lovade ju att jag skulle visa mitt lilla stickningsprojekt som jag ägnade delar av jullovet åt. Därför får ni  här två bilder av pulsvärmarna med flätmönster som jag knåpat ihop. 


Det var första gången som jag stickade ett flätmönster. Inte så himla knepigt när man väl kommit in i hur man skulle göra. Det var också första gången som jag stickade vantar, men inte heller det var så svårt. Jag har ju gjort sockor på fyra stickor förr och det här var inte svårare. Man blir sugen på att göra mer. Frågan är bara hur många pulsvärmare man kan tänkas behöva. Inte så värst många, tyvärr. 


Imorgon är det tillbaka till verkligheten igen. Studiedag visserligen, men man behöver ju ändå sätta väckarklockan gruvligt tidigt. 

3 kommentarer:

Marina sa...

Här sitter jag och förbereder mig för att åka till jobbet. Har lite andra tider idag för det är "bara" teamarbete under ett par timmar. Mjukstart ;).
Steg upp ganska tidigt ändå för att komma i rätt fas.

Mycket fina stickalster! Jag kan bara virka. Eller jag kan ju sticka egentligen så till vida att jag vet hur man gör. Något flyt kan jag väl inte påstå att jag har flyt i det precis och två saker skulle inte se likadana ut. Minns lovikkavantarna vi gjorde i skolan. En satt bra och en ramlade av :). Så skulle det nog bli nu också.

Kram

Livet på solsidan sa...

Så snygga! Det ser verkligen avancerat ut så jag tror inte alls på att det är oknepigt att få till det där flätmönstret ;)
Nu får du testa att göra kvastfodral med flätmönster. Du skulle få den snyggaste kvasten ever!

Fanken att inte Sverige vann juniorfinalen? Spännande match var det i alla fall.

Kram Tamara

Rosor och ruiner sa...

Så fina, vad duktig du är! Själv har jag inte stickat sen slöjden i skolan.. vilket visade sig nu när dottern stickar vantar i skolan, och skulle sticka en del nu på jullovet, hon fick tyvärr ingen hjälp av mig, vi fick kalla in moster som är en hejare på att sticka... =) och sen finns ju google som tur är!

Ha det gott! Gunilla

Related Posts with Thumbnails