onsdag 25 maj 2016

Blomstertid

Vilken härligt tid det är nu, med all blomning på fruktträd och syrener. Familjeäppelträdet har gott om blommor och jag tror att humlor och bin verkligen har fått chansen i år med tanke på vädret, så det borde kunna bli rejält med frukt. Just nu stänker det lite ute men det är långt ifrån tillräckligt. Inte för att jag är sugen på regn. I slutet av förra sommaren planterade jag smultron under ullungrönnen. De är av sorten Rügen, som inte revar sig. De har nu massor av blommor. Jag kommer kanske kunna trä smultron på strå till midsommar. Det vore ju härligt. 


Jordgubbar satte jag också förra året. De blommade en del och satte bär. Men varje gång ett bär var moget blev det uppätet av sork. Jag har, som synes, nät för fåglarna men vad hjälper det när marodörerna kommer nerifrån?! Jag har lagt halm mellan plantorna och jag hoppas innerligt få smaka lite fler bär i år. 

3 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Vi har haft regn, som sagt var, och idag har det vänt, solen strålar från en klarblå himmel och det vindar ordentlig ute.
Det är en sagolikt vacker tid nu, man får hejda sig lite grand och verkligen njuta ordentligt!
Agneta kram

Tittis trädgård sa...

Vi har också fått lite regn äntligen, för det var verkligen torrt i jorden. Härlig tid nu när fruktträden blommar! Så mycket fint att njuta av.
Kram Titti

Nora sa...

Blommande fruktträd är bland det vackraste som finns! Visst är det tråkigt när djuren äter jordgubbarna (eller annat). Vi har inte sork hos oss, men även sniglarna tycker om jordgubbar tyvärr:-(
Kram Nora

Related Posts with Thumbnails