lördag 13 februari 2010

Bagarpojkar och slån

Nu är jag så smått på väg att omvändas när det gäller surdeg. (Oj, vilket tjat om denna surdeg!) Idag bakade jag ett annat sorts bröd med surdegen i. Bagarpojkar från Gateaus brödbok, bakade på råg och med en lite knaprig yta och syrlighet inuti. Det är den där syrligheten som inte går att åstadkomma utan surdegen. Måste säga att Gateaus brödbok är favoriten bland mina brödböcker. Det finns alla sorters vanligt bröd i den men de är nästan alltid gjorda med en twist. Ofta ska man jästa och baka ut i lite udda ordning, och ingredienserna är ofta annorlunda mot vanliga recept. Såhär ser i alla fall Bagarpojkarna ut.

I mitt förra inlägg hade jag fotat kvistarna som jag tagit in. Jag tyckte att det var helt uppenbart att det var slånbär jag fotat men så tyckte visst inte de som såg bilderna. Nu har de börjat blomma med små, små söta blommor. Jag har ett helt slånbärsbuskage i ett hörn av trädgården. Första våren när det blommade trodde jag att det snöat när jag såg allt det vita från vardagsrumsfönstret. Nu är det ju förstås helt vitt av riktig snö därute och det lär dröja innan jag får se buskarnas vita flor.

Till slut vill jag bara säga: "TJOHO! OS har börjat!". Jag vet att många tycker det är förfärligt att all denna sport invaderar tv-tablån. Men jag tycker att det är helt underbart. Ikväll ska jag heja som en tok på Helena Jonsson och Anna-Carin Olofsson-Zidek, samtidigt som jag emellanåt växlar över till 24:an för att se damkronorna spela. Kan knappast bli bättre.

Ha en härlig lördagskväll!

6 kommentarer:

Hem och Harmoni Marie sa...

Kul att du lyckades med ditt surdegsbak... :)
Min blev pannkaka... jag slängde alltihopa idag :( Men skam den som ger sig. Jag sätter en ny deg i veckan för brödbak nästa söndag... då ska jag ställa degen lite varmare så den jäser till sig. Nu hände inte så mycket mer än att det luktade surt...

Japp, här är en till som älskar OS! Jag ska heja mig blå ikväll/natt...
:)

Ha det gott, kram Marie

Marina sa...

Jag gillar också OS och hoppas att mina ögon ska orka vara vakna till Helena mfl ska köra i kväll.

Söta kvistar. Jag ska ha det som mål i morgon - ta in kvistar. Kram kram!

Huset vid ån sa...

Hej Karin! Tack snälla du för dina vänliga ord som du delar med dig till mig, jag uppskattar dom jättemycket! Vilka underbara o våriga knoppar du visar...Härligt! Jag gillar också oS, här står tvn nästan på dygnet runt! Fniss...Önskar dig en riktigt Trevlig alla Hjärtans Dag! Kram Therese

Vita verandan sa...

Fina bilder, det blir så fint när man fotar bröd. Hoppas de blev smaskiga. Gillar OS sådär, men det blir säkert en del tittande. Fina kvistar. Idag när jag gick ut så kvittrade fåglarna som bara den, vilka vårkänlsor man får då!
Kram till dig anna

Fröken Fräken sa...

Jag gillar också OS. Herr Fräken är dock så ointresserad som det bara går att vara av spor. Skule jag säga Helena Jonsson skulle han inte ha en aning om vem det var.. men jag fick min vilja igenom ändå och se skidskyttet igår! ;-)

Lärarbostaden i grönskan sa...

Hej Karin!

Jo, jag vill gärna "rosa" din blogg:) Gillar speciellt att du har ett så bra språk när du skriver, lärare som du är:) Som svensklärae är jag lite allergisk mot dålig svenska i bloggarna;)Även om jag naturligtvis ändå tycker att bilderna som visas är det mest intressanta.

Vilka underbara slånbärskvisar! Så härligt det lät när du beskrev hur kronbladen faller som snö om våren!Och surdegsbröd- det verkar vara riktigt trendigt just nu. En vän till mig verkar ocksaå vara helt såld. Själv har jag nog för dåligt tålamod för att prova att baka det...

Ha en fin söndag i OS- tecken!

Kram Amanda

Related Posts with Thumbnails