torsdag 4 februari 2010

Sugen på surdeg

Nu har jag (precis som alla andra) startat en surdeg. Den är inne på andra dagen med omrörning. På lördag ska den "matas" med mer vatten och mjöl. Redan nu har den dock en ganska intressant (?!) doft. Det ska bli väldigt spännande att se resultatet av det första brödet på söndag, eller när det nu blir.

Med tanke på att jag bakar allt matbröd själv så kan man tycka att det dröjt länge innan jag gett mig på det där med surdeg. Anledningen är väl att jag inte känt mig riktigt sugen förrän nu. Tidigare har jag haft en bikarbonat-period och sedan en rostbrödperiod, så nu är det väl dags för surdegsperioden.

Annat jag klurar mycket på just nu är mitt allrum en trappa upp. Jag har bilden ganska klar för mig hur jag vill ha det. Men det gäller att ta det där steget och sätta igång. För varje gång jag ska välja en ny bok att läsa kommer dock igångsättandet allt närmre. I planerna för rummet ingår nämligen en platsbyggd bokhylla. Jag är förtjust i böcker och tycker faktiskt att de är snygga som inredningsdetaljer. De ska därför inte gömmas bakom dörrar och de ska absolut inte ligga i flyttkartonger som de gör nu. Nej, det är dags för dem att komma fram i ljuset igen.

Just nu är det Jane Austens Sense and Sensibility som har fått komma fram. Jag återkommer ständigt till kära, gamla Jane. Både på engelska och på svenska. Något jag däremot inte läser alls, är deckare. Ja, då fick ni er lite mer onödigt vetande om Karin till livs. Nu blir det middag för min del. Kram på er!

7 kommentarer:

Marina sa...

JAg bakar itne allt bröd men jag bakar gärna o ofta bröd. Är det inte klöddigt med surdeg? Jag har aldrig testat.

Kram!

Hem och Harmoni Marie sa...

Så himla kul att vi startade vår "surdegskarriär" samtidigt.. hi hi.
Jag har precis matat min... 1 dl vatten och 1 dl rågmjöl.
Nu ska jag vänta ett dygn igen innan den ska ha en ny omgång.
På lördag ska jag provbaka, spännande värre! :)

Kul att läsa om vad du gillar för böcker, själv slukar jag deckare :)

Ha det gott och lycka till med bakningen....kram Marie

Fröken Fräken sa...

Bakar allt bröd själv? Nu är jag imponerad! Här bakas knappt något alls tyvärr. Hoppas degen får en angenämare doft längre fram i projekttiden.. :-)

♥ A Cup Of Emilia ♥ sa...

Vad kul att du gillade min kalender! Jag ska förklara vad "lets talk about asphalt" betyder :) Ibland så kan det vara så att jag sitter och babblar om helt ointressanta saker. Då kan denna frasen komma fram. Att det jag pratar om är lika intressant som att prata om asfalt. Hoppas du förstår vad jag menar :)

Jane austen är verkligen helt underbar. Kan både läsa böckerna och titta på filmerna om och om igen. Kramar!

Huset vid ån sa...

God Kväll i stugan! Hoppas att du haft en bra dag! vad duktig du är som bakar allt bröd själv....Förstår att det är roligt att variera sig lite o prova lite nya recept! Önskar dig en trevlig o skön helg! Fredagskramar Therese

Ljuva Lantliv sa...

Hej Karin, här är en till som bakat men dock inte så avancerade saker. Jag är lite för oplanerad än så länge men nån gång ska jag ge mig på det där med surdeg. Just nu bakar jag bara på impuls *ler*! Ha en mysig kväll! KRAM Anna ♥

Mags Romantiska Smycken sa...

http;//vindsromantik.blogspot.com
(Mina 2 bloggar)

Hej
Jag hör flera som gör sin surdeg, men sen "hör" jag inget mer?!
Jag har själv tänkt att baka detta bröd som ska vara så nyttigt, men ska vänta tills jag vet om det går att äta.

Ha det hott
/Maggan

Related Posts with Thumbnails