söndag 25 april 2010

Domino-effekt

På något konstigt sätt är det skönare att vara trött och ha ont i kroppen efter att ha grävt en dag, än att vara trött i huvudet efter en arbetsvecka. Och idag har jag grävt. Igen! Känns som att jag knappt gör annat när jag är utomhus. Dessutom är allting som ett femtonspel. Det går inte att göra det förrän jag gjort det, och det går inte förrän jag gjort det! Idag var det egentligen trädplantering som stod på schemat, men eftersom trädet ska stå på "lärkplatsen" innanför grinden, krävs mycket underarbete. Har tyvärr ingen bild på lärkplatsen (kanske tur förresten, för det är en sorglig historia). De förra ägarna hade lagt en grus/sandhög där och låtit den bli alldeles överväxt av gräs. Svårt att göra något vettigt av sand, grus, jord och ogräs. Jag har i alla fall försökt jämna ut och ta bort de värsta mängderna av grus och sand. Nu är det bara ytan vid grinden kvar och den är bara allmänt ojämn med stora pucklar av sorkbon. Ska väl vara lätt avklarat?! Hm... Sedan kan det kanske äntligen bli plantering av.

Backsippa stod inte på inköpslistan, men vem kan motstå en sådan luddig skönhet?

Trädet inhandlades för övrigt på Flyinge Plantshop igår. Tillsammans med en hel massa växter i vitt. De ska placeras i den "vita rabatten" som jag förberedde i höstas. Trots att jag köpte växter för 1500 kronor (trädet inte inräknat) misstänker jag att det kommer se fjuttigt ut när de väl kommit på plats. Men jag har några gamla plantor som ska flyttas och förhoppningsvis sprider de väl ut sig med tiden.

Vitt säger jag, och det enda som blommar på bilden är lila. Ja ja, men jag kunde inte låta bli Kungsängsliljan och den ska få bo någon annanstans.

Här är alltså platsen som ska bli vit så småningom. Den japanska dvärgviden är ju nästan vit, så den fick stå kvar. Det var lite om min helg. Hoppas att Er har varit härlig. Vädret har ju varit kalas. I alla fall här i Skåne. Ha en bra ny vecka!

12 kommentarer:

Bland Blommorna sa...

Oj vad du har jobbat och slitit. Ser fram emot att se rabatten i sommar när den står i blom, då får du belöning för din möda.

Lantliv på Holm sa...

Oj va du sliter - men jag håller med dej - det är skillnad på att ha ont och ha ont:)

Visst ser det ofta fjuttigt ut i början men perenner har ju en härlig förmåga att sprida ut sej (en del lite väl mycket). Men man gräver verkligen ner pengarna i jorden för tillfället...

Ha det gott och lycka till med fortsatt grävande - kram!

Jenny sa...

Hej Karin!
Vad flitig du är, kommer bli jättesnyggt i din rabatt sen:)

Kungsängsliljor är så vackra, speciellt de som har schackrutig färg på blomman:)

Ha en trevlig vecka!

Kram Jenny

Nyanser av vitt sa...

Vad duktig du är med din trädgård. Tur att vi har skogstomt :O)
Tack för rara ord hos mig
Ha en fin vecka
Kram Agneta

Marie//Tekla Maräng sa...

Oj vad du gräver och fixar och fint kommer det att bli.
Så mycket fint du köpte med dig hem ifrån plantskolan.
Den japanska dvärgviden är ju så fin. Är det där du ska ha din vita rabatt?
Kramar Marie:)

Huset vid ån sa...

Så fint det låter med en rabatt i vitt, det kommer bli jättefint! Och visst är backsippan fin, alldeles ljuvlig! Tack för dina alltid så rara ord inne hos mig, du gör mig såå glad! Kram Therese

Smultronbo sa...

Du jobbar och jobbar! Men vilket resultat det blir sen!

Att du inte kunde stå emot den vackra backsippan förstår jag, otroligt underbar!

Kram Camilla

NataljaOblonskaja sa...

Du sliter och står i ser jag:) Och fint väder har du, fast det har äntligen vi också, 16 grader idag. Jojo, det är något att skryta med vad, så äntligen kan jag också börja grävandet. Bara rygg*##!§ som krånglar, men konstigt nog blundar man för det när det är arbete i trädgården:)
Och domino effekten känner jag till*ler* Flyttas det ena blir det ju tomt, då måste nästa flyttas på osv....
Näe, nu är kafferasten slut, måste ut och fortsätta, krattan ligger där ute och väntar......
//Camilla

Villa Solgården sa...

Visst är det superskönt att va trött för att man arbetat i trädgården!!! Känner igen det där, att man inte kan göra det förrän man gjort det och det, och kanske det.

Din vita rabatt kommer bli så härlig! :)

Sanna

Hem och Harmoni Marie sa...

Åh, så fint du kommer få det när allt är klart!
Mysig form på rabatten, jag gillar när det är lite oregelbundet.

Ha en ny fin trädgårdsvecka! Kram Marie

Marina sa...

Så mycket nytt! Spännande!

Den där dminoeffekten känner jag igen. Ännu har jag inte börjat gräva o flytta så mycket i år (bara lite) men det kommer kanske när man minst anar det, plötsligt är man liksom mitt i det.

Kram!

Ljuva Lantliv sa...

Ska bli spännande att se hur det växer och frodas i din trädgård!!

KRAM Anna

Related Posts with Thumbnails