tisdag 27 april 2010

Vita rabatten, färdigplanterad!

Idag blir det bara bilder på en enda sak. Vita rabatten, ur alla tänkbara vinklar. Jag planterade de sista inhandlade växterna idag. Det är fortfarande en del som ska flyttas dit från altanrabatten men jag måste först se vilka storklockor som verkligen är vita innan jag sätter spaden i jorden.

På vägen hem från stan "råkade" jag köra in till Växthuset och köpa tio buxbom-plantor till. Trots att jag planterat 26 (!) stycken och satt dem så glest, så når de inte ända runt. (Jag hoppas på fler höstreor på Solhaga.) Ni kan säkert ändå tänka er hur det kommer att se ut när de vuxit till sig. Det kan i alla fall jag, utan tvekan. En tuktad boxbom-häck är verkligen inte "jag" egentligen men jag ville ha något som förstärkte formen på rabatten.

Till vänster om den stora stenen sitter en Austin-ros som heter Winchester Cathedral. Den ska få stora krämvitrosa, fyllda blommor. Nederst i bild är det jätterams som sticker upp. De växte i min komposthög. Men de är alldeles för fina för att växa där. Vita är de ju också.


Nu är det bara att hålla tummarna för att allt tar sig. Då kan jag lova maaassor av bilder på vita blommor i sommar. Ha det gott!

9 kommentarer:

Lantliv på Holm sa...

God morgon!

Å det är SÅÅÅÅ kul att se vad du gör i din trädgård - det ger massor av inspiration.

Det där med buxbom är inte riktigt min grej heller men jag har sett flera reprotage nu i tidningar där de satt det som kant växt och det är verkligen jättefint. Och som du säger "ger form" åt rabatten.

Ha det gott - kram!

Millan sa...

Kul med ny rabatt, den blommar säkert med alla sina underbara vita blommor till sommaren.
Har du funderat på att köra till Kjugekull på lördag så är det växtmarknad där då och man kan hitta både billigt och fyndigt där. Det brukar vara en i Vinslöv med men den vet jag inte när den är.

Lina sa...

Hej!
Ja, visst är de kul med förändring! =) De ska bli spännande att få se bilder på din nya fina rabatt lite längre fram i vår/sommar!

Vi har lite projket hemma också...vi ska gräva ur en rabatt helt och hållet nästa helg. Den ser för djäklig ut nu...men snart så! =)

Må så gott, Kram, Lina

Tigris Predikantan sa...

Vad fint det kommer att bli! Buxbom är så dyrt där jag bor bara ... men har just läst att de kan växa till sig snabbt!
:)

Marina sa...

Oj så fint! Nytt ger en speciell känsla tycker jag.
Tänk om vi har gått förbi varandra på växthuset eller solhaga någon gång!

Hoppas allt tar sig och växer bra. Kram!

Huset vid ån sa...

Åh, Så smakfullt o fint det kommer att bli! Vad kul det ska bli att se när det blommar sen....Lycka till vännen! Stor kram till dig! Therese

mitt gröna hjärta sa...

Vita rabatten kommer bli helt underbar, vill gärna se mer bilder sedan när allt blommar. Ha en skön Valborg, nu börjar snart det riktiga trädgårdslivet!
Kram Jenny

♥ A Cup Of Emilia ♥ sa...

Vilken jättefin rabatt! Vi har ingen men när jag tittar på din så blir jag jättesugen på att göra en :) Ja det får nog bli att en av oss får gå up. Får väl köra varannan gång :) Ha en trevlig valborg! Kramar från Emilia

VARDAGSLYCKA sa...

Hej!
En VIT rabatt lät ju underbart!!

Blev ju nyfiken nu - VAR bor Du?
Ser ju att Du shoppat på Växthuset o Solhaga!!! Jag bor ju utanför Kristianstad!
Kan ju tipsa dig om BILLIG o mkt fin buxbom - både klot o häckplantor på mitt jobb - Eko i Fjälkinge :)

Njut av allt fint runt omkring dig o kika gärna in i min blogg!

/Kram Lisette

Related Posts with Thumbnails