torsdag 22 april 2010

Smak av sommar

Kändes lite ruggigt när jag kom hem i eftermiddags. Soligt men väldigt kalla vindar. Jag kände att en liten försmak av sommaren skulle sitta bra. Det fick bli jordgubbskräm på frusna gubbar från förra sommaren. Det är så härligt att kunna plocka fram sommarbär från frysen. Kräm är dessutom en av mina favoriter. Alla varianter av kräm; på rabarber, hallon, äpple eller blåbär. Men allra bäst är krusbärskräm. (Måste plantera minst en krusbärsbuske).

Söt blommig duk från Himla.


Jag har beklagad mig både här och där över att min rosenpelargon Kronprinsessan Mary inte klarade vintern i källaren. Igår kväll skulle jag ta ner krukan med de bedrövliga, torra pinnarna och slänga den. Men det kom något emellan. Förmodligen kände hon på sig att slutet var nära, för idag när jag tittade till de andra sticklingarna såg jag ett litet, litet blad. Hon var alltså inte död. Bara nästan. Nu återstår det att se om hon orkar växa till och blomma.

Imorgon är det redan fredag igen! Veckorna rusar fram...

8 kommentarer:

Lantliv på Holm sa...

Å vilken ljuvlig kräm - älskar också kräm!

Och din lilla kämpande pelargon - man blir nästan förälskad i dem när det då efter så lång tid dyker upp ett litet livstecken:)

Ha en riktigt skön helg - kram!

♥ A Cup Of Emilia ♥ sa...

Mums ser jättegott ut! Det är verkligen jättebra att man kan plocka fram gubbar från förra året när man vill att det ska kännas lite somrigt :) Kramar från Emilia

Tigris Predikantan sa...

Det kallar jag en trevlig överraskning!
:)

Marina sa...

Kräm gillas av alla här också.

Kram!

Jenny sa...

Hej Karin!
Vad gott med kräm!

Vilken tapper pelargon,hoppas den överlever:)

Ha en skön helg!
Kram Jenny

Skoogstrollet sa...

Å, vad avundssjuk jag blir på ditt grönsaksland. Här går det såååå sakta framåt och igår var det inte mysigt att fixa fler när det regnade en skvätt, men idag skiner solen igen, så idag kanske ...

Sedan blev jag lite nyfiken på vad du ska ha i den upphöjda bädden? Kanske skrev du det redan, men jag var inte säker på om jag fick ihop det.

Det ska bli kul att se fortsättningen.

Bland Blommorna sa...

Visst är det underbart när man får livstecken från nåt man trodde var dött.

Helena sa...

Nämen, det är alltså dig jag skulle ha ringt i somras när vi var på semester och det stod en krusbärsbuske på tomten! Jag tycker krusbär är goda som de är, men man får väldigt ont i gommen när man har ätit för många. Så jag försökte få tag i ett vettigt krusbärsrecept, men utan framgång. Till slut kokade jag på eget bevåg krusbärssylt. Den blev så vedervärdig att jag blev tvungen att slänga den! Men det är alltså kräm som är grejen?

Related Posts with Thumbnails