söndag 17 mars 2013

Försöker locka fram vårkänslorna

Talgoxen "sågar" som en galning utanför fönstret, och om jag blundar istället för att titta ut på ett snötäckt fält, skulle jag nästan kunna inbilla mig att det är vår. Men en isande vind viner därute och termometern har knappt segat sig upp över nollan idag, så vår är det väl synd att kalla det. Inne har jag i alla fall försökt locka fram lite vårkänslor. Igår sådde jag en massa fröer. Senare än de flesta andra om man ska gå efter bloggar, men jag vet att det är meningslöst att starta för tidigt när man inte har någon sval och ljus plats att förvara alla sådder på. 


Pelargoner och fuchsior har också kommit upp från vinterns förvaring i källaren. Inläggets något anspråkslösa bilder (!) visar de små gröna skott som finns på fuchsiorna. De flesta har bara lite grönt i topparna, men Blue Angel har lite, lite grönt i varje förgrening. Lovande! Nu blir det middag och ikväll första avsnittet av Mästarnas mästare. Bara två arbetsveckor kvar till påsklovet. Det gillar vi! 

3 kommentarer:

Marina sa...

Inte lönt att så förtidigt. Det håller jag med om. Man får anpassa sig efter sin förutsättningar.

Kallt och så blåsigt! Ville knappt gå utanför dörren.

Ser lovande ut med dina fuchsior. Hoppas de klarar uppvaknandet nu.

Två veckor kvar bara och det är skönt minsann.

Kram

Malin - I min trädgård sa...

Hahaha, vad klok du är som inte sår för tidigt! det är inte jag. Samam misstag varje år :-). Men det är mitt sätt att starta våren på här hemma.

Oj vad fin din fuchsia såg ut! Stora skott. Min har lite smågrönt här och där, men inte mer.

Tack för dina tankar om min rabatt... det där med kattmagnet hade jag inte tänkt på.... jag vill ju gärna inte locka till mig grannarnas katter, speciellt inte till köksträdgården. Men samtidigt så ser den lite yvigare ut och så gillar jag färgen på både blommorna och det gröna... Oj vad svårt! ´Lavendel är kanske det rätta valet iallafall? Jag kanske bara behöver bryta upp den långa raddan med ngt annat istälelt? Att man inte har en rad med lavendel och sedan en rad med vita rosor innanför? Utan att man varierar sig lite? Vad tror du om det?

Hälsningar Malin

Livet på solsidan sa...

Kul med grönt på dina växter. Nåt att glädja sig åt, för en titt ut genom fönstret gör ju ingen glad idag. Shit vad det blåser!

Såg att mina frösådder nog drabbats av sorgmyggor. Arghhh! Ska plantera om dem i ny jord. Får se om det kan hjälpa. Hoppas du får bättre lycka med dina sådder.

Kram Tamara

Related Posts with Thumbnails