fredag 29 mars 2013

Långfredag

Återigen, ett bakslag! Den mark som de senaste dagarna lyckats förvandlas till barmark, är åter täckt av snö. Det far oavbrutet större eller mindre flingor i luften, och blåsten ser till att det blir ännu mer ogästvänligt att gå ut. Mina småfåglar behövde dock få påfyllning av frö och då passade jag på att fota mitt lilla rosenhagtornsträd som jag har prytt med påskfjädrar. 


Detta är mitt lilla sätt att ta seden dit jag kommer. Jag kan inte påminna mig att jag någonsin sett ett fjäderdekorerat träd eller buske i Stockholmstrakten. Här i Skåne är det däremot vanligt. Jag vet inte om det finns några speciella regler för detta men det verkar alltid vara fjädrar i olika glada färger. Jag skrapade därför ihop de enda färgglada fjädrar jag hade och satte trädet. 


Hagtornet är placerat mitt i runda rabatten, som är lite upphöjd. Igår var den nästan helt snöfri. I höstrabatten, som är placerat där bakom, kunde jag se små snödroppsbebisar häromdagen. Suck! På grund av de kala grenarna och den "vita duken", kan man tydligt se att häng-sälgen behöver rätas upp. Den har en rejäl käpp intill men jag har inte lyckats spänna fast stammen ordentligt på egen hand. Det är ett tvåmannajobb. 


Jag önskar Er alla en fridfull Långfredag! 

5 kommentarer:

Marina sa...

Bakslag även här. VI hade nästan ingen snö alls kvar, bara pyttelite. Nu är det en del vitt igen och blåser gör det också.

Vad gör man? Vi myser inomhus med brasa och påskbakelse.

Glad påsk till dig!

Hanna sa...

Ville bara titta in och önska en Glad Påsk.
Kram
Hanna

Nora sa...

Usch, det är verkligen en vår av det sega slaget vi har fått i år. Här ligger snön fortfarande i hela trädgården. Vårblomning känns avlägset, men det måste väl snart bli bättre?
Hoppas du får en fortsatt skön påsk, trots snöeländet!
Kram!

Fröken Grön sa...

Jag gillar den där traditionen med fjädrar i busken. Tycker det är härligt glatt, på något vis. Fast i år har det varit så himla kallt ute, så hos mig har det inte blivit några dekorerade buskar alls... Det blir innemys den här påsken istället!
Påskkram till dig!
/Anna-Karin

Livet på solsidan sa...

Ja, det har du rätt i. Jag har heller aldrig sett påskfjädrar i buskarna när jag bodde i Norrland. Men det är en tradition man blir glad av så jag kör vidare på den :)

Önskar dig en GLAD PÅSK!
Kram Tamara

Related Posts with Thumbnails