torsdag 7 mars 2013

Jakten på våren går sisådär

Varje dag när jag kommit hem från jobbet den här veckan har jag letat vårtecken på tomten. Snödropparna lyser med sin frånvaro och bara en enda krokusknopp har jag sett. Det räcker verkligen inte för att hamna här på bloggen. Istället får det bli veckans tulpanbukett som får visa upp sig. Lila snyggingar med fransig kant. Mycket snö har i alla fall försvunnit även om det fortfarande är isigt och snöigt på stora delar av tomten. Till helgen borde jag kanske börja skapa lite vårkänsla inomhus genom att ta upp pelargoner och fuchsior från källaren. De flesta av dem verkar ha klarat vintern bra, även om ett och annat exemplar verkar ha gett upp totalt. 


En och annan sådd ska väl få komma i jorden nu i mars också. Jag har försökt att dra ner på antalet blommor som ska frösås men det har väl gått sådär. Sporrad av förra årets framgång med luktärtorna så har jag flera ny, spännande sorter i år. De ska dock inte sås förrän framåt april/maj. 


 Snart helg! Inte fel alls!

3 kommentarer:

Ulrika sa...

Nej, nå´n vår är svår att hitta, och värre ska det visst bli.
Tur att man kan roa sig inomhus även om jag just nu har en otrolig trädgårdslängtan. Vill ju UT!
Om du har några bra tips på hur man lyckas med luktärt så tar jag gärna emot dem. Älskar dessa blommor, men har ännu inte kommit på knepet...
Ulrika

Marina sa...

Trots att vi har barmark nu så är det klent med vårtecken tycker jag. Vintergäck är det som blommar helt utslagna men annat har långt kvar. I Lugnet är det vår men inte utanför.

Din bukett är underbar! Jag glömde köpa tulpaner idag igen. Dåligt av mig!

Kram

Louise sa...

Fina tulpaner! Jag brukar vara lite snål när det gäller inomhusblommor, tar oftast bara en sån där bunt för 29 kr men när jag ser dina förstår jag att man kanske borde lyxa till det lite ibland! Här snöar det ute just nu så tulpaner i rabatten får man nog vänta på!

kram louise

Related Posts with Thumbnails