söndag 10 mars 2013

Första försöket

Den här veckan är det min tur att ha kaffevecka på jobbet. Det innebär att man måste vara på plats lite tidigare på morgonen för att ladda kaffebryggarna. Till konferensen på onsdagen förväntas man bjuda på något, och till fredagsfikat likaså. Jag gillar ju att baka så det gör mig ingenting. 


Till onsdagskonferensen ska jag bjuda på morotsfrallor, med pålägg och någon frukt. Något sött sitter ju inte  heller fel, och därför har jag gjort två varianter av macarons. Det är första gången jag ger mig på det där med macarons och det var ju faktiskt inte så svårt. Något fel gjorde jag dock med citronvarianten, eftersom de sprack. Chokladsorten blev bättre. 


Till fredagsfikat blir det Kinuskitårta från boken Mormors berså. Den ligger redo i frysen och ska bara få glasyr på torsdag. Frallorna är också frysta och klara. Och macaronsen är klara, som synes.  


Det har alltså blivit mycket bakning i helgen. Varvat med lite skidor, alpint och skidskytte på tv. Jag passade på att baka limpor till mig själv också, så nu är frysen i källaren full. Bakning var en bra sysselsättning eftersom ugnen värmde upp köket. Ute är det massor av minusgrader igen och vinden viner runt knuten. Helst vill man inte ens sticka näsan utanför dörren. 


Ha en fin vecka! 

4 kommentarer:

Marina sa...

Bakning stod på schemat här också. Det gällde som du sa att få upp värmen.
Jag har satt min första egna surdeg faktiskt. Ska bli spännande. Morotsbullar blev det här också och cornflakesdrömmar. Imorgonkväll kommer en kollega och en fd kollega hit. Då ska vi äta en sockerkaka med lemoncurd och kokos i. Ovanpå den ska jag ringla vaniljkesella blandat med lite vispad grädde. Hoppas det blir bra.

Det låter som en god tradition att ni bjuder varandra sådär på jobbet. Förgyller lite. Dina kollegor kommer säkert bli helnöjda. Låter gott.

Kram

Marina sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Nora sa...

Vilken tur de har dina kollegor som får så mycket gott den här veckan!
Kram!

Livet på solsidan sa...

Man skulle allt jobba på ditt jobb ;)

Kram Tamara

Related Posts with Thumbnails