torsdag 23 maj 2013

Det artar sig

Det har inte blivit så mycket trädgårdstid den här veckan eftersom en hel drös födelsedagar har stått på programmet och dessutom har inte vädret varit det allra bästa. Men idag var det fint när jag kom hem, om än lite kallt. Några plantor som jag införskaffade i måndags kom i jorden. 


Det mesta i trädgården börjar arta sig på allvar nu. I lila rabatten vid planket har några av de alliumlökar som jag fick för ett tag sedan av Tamara börjat blomma. De har inga blad men knopparna slår ut ändå. Och visst är de lila. Jag vet inte vad det är för sort men det spelar mindre roll när de har rätt färg. De har ju mer rätt färg än blommorna på Brunnera Jack Frost som står intill. Men den är å andra sidan köpt för de silvriga bladens skull. 

Allium som blygt tittar fram bakom ett tulpanblad. 


Brunnävan har precis öppnat sina första blomknoppar och humlan tackar och tar emot. Nävan är en av de sista växterna jag satte förra året i den här rabatten men den är redan störst. Blir den för stor får jag väl dela och flytta. Inte mer med det. Den kan ju stå och vara söt på flera ställen. 


Snart helg igen! Jippi, säger jag. 

4 kommentarer:

Nora sa...

Jag satte också en liten brunnäva förra sensommaren. Den är inte liten längre - jisses va den har vuxit både på bredden och höjden!!!
Allium är ju bara för underbara!
Kram!

Marina sa...

Brunnävan den är underbar tycker jag. SÅ söt och så tacksam. Tycker nog humlan också.

Inte så mycket tid alls för trädgården här heller. Det är mycket med allt just nu tycker jag. Snart lov!

Kram

Livet på solsidan sa...

Så din allium blommar redan i år. Vad kul! Hoppas det blir nåt av pionen du fick också.

Brunnäva finns här också. Får dela och klippa ner den den stup i kvarten (känns det som), men det gör inget. Den är ju hur läcker som helst!

Kram Tamara

Jord under naglarna sa...

För några år sedan köpte jag några plantor brunnäva. Den är ju verkligen hur fin som helst. Trots att jag klipper ner den efter blomning så lyckas den fröså sig varje år så mina tre plantor har nu blivit massor och det gillar jag!

Related Posts with Thumbnails