torsdag 16 maj 2013

Det går fort nu

I söndags klipptes så gräsmattan för första gången den här säsongen. Maskinen gick igång direkt, utan tvekan tack vare era hållna tummar. Såhär ser det just nu ut vid den vita rabatten. Rensningen blev lite mer brutal i år och därför är det ganska mycket bar jord just nu. 


Precis till vänster om den största stenen planterade jag en uppstammad syrén förra året. Det är en Mme Lemoine som ju ska få täta, vita blomklasar. Det ser jag fram emot. Jag var så glad när jag började se bladknoppar på den och nu när jag ser att den är full av blomknoppar också, är glädjen förstås ännu större. Så fort man har klippt gräset dyker den söta sädesärlan upp. Den spatserar omkring så gulligt i sin fina dräkt. För övrigt tycker jag att det mesta går fort nu. Det tog bara en helg för avenbokhäcken att gå från att vara täckt av bruna fjolårsblad till full, ny grönska.  


Nu ska jag snart simultan-glo på semifinalen i Eurovision och kvartsfinalen i hockey-VM. Tur att man har ensamrätt på fjärrkontrollen så att man kan zappa så ofta man vill! 

4 kommentarer:

Nora sa...

Ja nu går det undan i trädgården. Nästan svårt att hinna med i svängarna - man borde vara ledig hela maj, så är det bara:-)
Kram!

Hem och Harmoni Marie sa...

Lät rätt bra med ensamrätt till fjärrkontrollen :) Jag gillar också både hockey och schlager men just nu är det bara hockey på tv'n. Dock har jag planerat att se på lördag.

Fin rabatt, gillar formen. Syrén är alltid fint!
Ha det gott, kram Marie

Rosor och ruiner sa...

Vilken fin rabatt, gillar formen!
Ja ibland måste man gå lite hårdare fram i rensningen, det mår nog bara rabtten och växterna bra av!
Eftersom maken inte var hemma så blev det ingen hockey alls här =) utan bara musik..

Livet på solsidan sa...

Kanske blommar din söta syrén nu med tanke på att det var några dagar sedan du gjorde inlägget. Hoppas det i alla fall.

När jag cyklade in till stan idag så kändes doften av syrén från flera håll. Helt otroligt vad det kan dofta!

Brutalt bra rensat.
Snyggt blir det!

Kram Tamara

Related Posts with Thumbnails