fredag 17 maj 2013

Sparris-spaning

Idag när jag kom hem från jobbet var det så skönt väder att jag invigde mina Garden Girl-byxor och gick ut för att rensa lite. Lite blåsigt men varma vindar och skönt i luften. Jag skrev i förra inlägget att det går fort nu, och med vissa saker så snabbt att man knappt hinner blinka.


Förra året satte jag några sparrisplantor. Planterade dem efter alla konstens regler, med rötterna på en kulle och allt. Men hur jag än har spanat så har det bara varit förra årets torra stumpar som stuckit upp ur jorden. Tills igår. Då helt plötsligt fanns där två långa sparrisar som stack upp ur jorden. Åh, lycka! 


Idag hade en tredje tittat upp och det betyder alltså att det är liv i alla tre plantorna. Det går ju förstås inte att skörda något i år men nästa eller nästnästa år så. Att fota de små liven visade sig vara lättare sagt än gjort. Det var stört omöjligt att få skärpa på dem. Alltså lite ofokuserade bilder idag. 


Nu blir det karamelliserade popcorn och Let´s dance. Trevlig helg! 

3 kommentarer:

Nora sa...

Åh - va roligt! Tänk va gott om ett år eller två med egen sparris!
Ha en fin helg!
Kram!

Marina sa...

Grattis till sparrisen! Jag gav upp i år och grävde bort våra. Jag hade kanske inte varit tillräckligt ordentlig när jag planterade för det blev inte många alls och dem som blev blev klena.

Fort går det! Jag vill ha sommarlov nu får jag får smått panik av att inte hinna eller orka vara ute och njuta.

Kram

Ulrika sa...

Kul med sparris!
Jag planterade några plantor i år, vi får väl se hur det går med dem.
Ha en bra helg!
Ulrika

Related Posts with Thumbnails