måndag 29 juli 2013

Sömntuta

Det är första året som jag sått sömntuta och nu har den första börjat blomma. Jag sådde direkt på friland och var kanske lite sent ute. Jag hoppas att det kommer många fler för de är otroligt söta. 


Skira och tunna som silkespapper. Påminner en hel del om vallmo, som jag ju också gillar. Bridal Bouquet heter den här sorten. Den kommer troligen att dyka upp i trekammarrabatten även nästa år. 


Just den här blommar i skuggan av rosen Leonardo da Vinci. "Han" blommar just nu hur mycket som helst. Nu när jag skriver det här är det strax efter midnatt och jag ska gå och lägga mig. Hur jag ska kunna somna är dock en gåta. Det är så himla varmt. Sovrumsfönstret har stått på vid gavel hela kvällen men det märks inte. Det är som en bastu därinne ändå. Inte så konstigt kanske eftersom utomhustermometern visar på 19 grader! Rena tropikerna...

5 kommentarer:

Marina sa...

Hoppas du kunde sova. Jag vaknade vid halv 3-3 av regnet. Underbart att höra och jag blev så glad. Nu är luften skön ute. Hoppas det inte blir lika varmt idag igen. Igår var verkligen inte skönt.

Kram

Livet på solsidan sa...

Idag hoppar vi väl jämfota över regnet som kom i natt. Eller hur? Äntligen säger jag bara! Jag är trött på bastuvärmen, orkeslösheten och svettningarna. Men kanske beror mina svettningar på klimakteriet och inte värmen...

Så söt sömntutan är. Det gula i mitten ser lite busigt ut. Förstår att du vill ha fler!

Läste om dina vackra rosor och visst är lavendel och rosor en kombo som aldrig blir fel!
Själv satt jag häromdagen och funderade på om jag inte "var tvungen" att investera i ännu någon ros. Tänk om vi börjar bli rosnördar? Är det bra eller dåligt?!?

Kram Tamara

Nora sa...

Va fin den är!

Hanna sa...

Hej!
Jag har en liten fråga på min blogg, hoppas att du kan hjälpa mig med den.
Kram
Hanna

Fröken Grön sa...

Jo du, nog är det varmt så det förslår. Och ännu varmare ska det visst bli imorgon, puh!
Den lilla sömntutan är verkligen bedårande! Jag måste bli bättre på det där med att så frö till nästa sommar...
Ha en skön helg!
/Anna-Karin

Related Posts with Thumbnails