torsdag 31 juli 2014

Finast just nu...

...är nog höstrabatten. Där sprakar det av färger, som skär sig/matchar varandra olika bra. Dagöga och den enorma solbruden har blommat länge, men nu börjar även solhattarna ta för sig på allvar. 


Jag satte, precis som förra året, en del zinnior i den här rabatten. Då hade jag massor men i år blev det inte alls lika många. Frösådden gick helt enkelt inte lika bra. Förra året var dock behovet av utfyllnad lite större eftersom rabatten var ny, medan den i år är mer etablerad och zinniorna behövs inte lika väl. Men de passar bra in i stil och färg i alla fall. Jag testade lite att använda gamander som kantväxt, genom att köpa tre plantor, och eftersom de verkar trivas bra och se bra ut så ska jag försöka ta sticklingar av dem så att jag kan utöka kanten. 


Idag blir det fortsättning på växthusbygget. Det har inte gått att arbeta där emot söderväggen när det har varit så otroligt varmt. Några kvällar har det fungerat men det har gått långsamt fram. Idag är det växlande molnighet, lägre temperatur och lite vind så det är kanske lite behagligare att fortsätta, hoppas vi. 


Vinden gör att det är väldigt svårt att fotografera fjärilar (som ju är ganska knepigt i vanliga fall också) men den här kartfjärilen fastnade i alla fall på bild. Den satt och gottade sig på vitlysingen. Söt i all sin enkelhet. 

4 kommentarer:

Jord under naglarna sa...

Fiiint! Men känns lite tidigt med höstrabatt väl? Jag har planer på en ny rabatt i lite rostorange. Blir inte i sommar, men på önskelistan i alla fall. :)

Marina sa...

Visst är det väl så att rabatter har sina högtider, oftast. Sällan får man till en rabatt som är lika fin hela säsongen. Inte jag i alla fall.

Jättefin fjäril! Den har jag aldrig sett förut.

Kram

Millan sa...

Fin rabatt, jag gillar solbruden hon lyser upp så bra.
Kram

Nora sa...

Vilken läcker rabatt! Färgerna riktigt lyser upp - jag gillar de varma gula och röda färgerna!

Lycka till med växthusbygget!

Kram!

Related Posts with Thumbnails