måndag 7 juli 2014

Fredriksdal

Igår gjorde jag en utflykt till Fredriksdal tillsammans med mamma och pappa. Det var första gången vi var där och jag måste säga att jag var glatt överraskad. Rosariet var förstås fint, även om det blev väldans varmt igår, och allt runtomkring var välordnat och mysigt.


Eftersom det var rosdagar i helgen pågick det guidade visningar i rosariet men jag lyssnade bara med ett halvt öra på några korta delar av dem. Fick bland annat veta lite om klätterrosor som jag inte hade så bra koll på tidigare. Just klätterrosor var något som jag blev extra sugen på. Fotade flera olika sorter för att komma ihåg till ett senare tillfälle. Problemet med klättrande rosor är att de behöver något att klättra i, och det har inte jag. En maffig pergola vore kanske inte så dumt. 


Det var några andra rosor som jag också blev sugen på, bland annat Menja som ju ser ut nästan som äppelblom. På vägen ner till bilen gick vi in på Flora Linnea och jag kunde konstatera att det nog är tur att jag inte bor i Helsingborg, för då skulle jag ruinera mig på rosor i denna lilla butik. 


Med tanke på att rosariet på Fredriksdal har ca 450 sorters rosor var det fascinerande att jag bara hittade ett fåtal av de rosor jag har här hos mig. Man kan väl lugnt konstatera att det finns vansinniga mängder av rosor. 


Idag har arbetet med växthuset fortskridit. Men inte med själva växthusbygget, utan med fönstermålning. Fönstret på ovanvåningen kommer bli väldigt svårt att komma åt sedan och därför är det bäst att åtgärda det nu. 
Sköt om er i sommarvärmen!

1 kommentar:

Marina sa...

Oj så varmt det blivit här! Fick du åska idag? Här hörde vi bara den på håll men jag hörde av mina föräldrar att det åskat hos dem.

Fredriksdal ja, där har jag varit en gång men det är nog över 10 år sedan och jag vill minnas att vädret var dåligt. Har inte så mycket minne från besöket.
Klätterrosor i pergola låter som något du skulle kunna genomföra. Annars kan man ju göra mindre "skärmväggar" av armeringsmattor. Funkar bra för rosor det också.

Hoppas det gått bra med fönstermålningen så du kan komma vidare till växthusbyggandet.

Kram

Related Posts with Thumbnails