måndag 28 juli 2014

Spontan-äng och en titt i backspegeln

Vallmo är tydligen en blomma som dyker upp när man rotat runt i jorden. Fröerna kan ligga där och vänta, utan att blomma, hur länge som helst men sedan när jorden stökas runt ger de sig tillkänna. I England dök det upp massor av vallmo efter kriget har jag hört. Det var bomberna som hade rivit upp jorden. Här hos mig är det ju tack och lov inga bomber som ändrat i jorden, men väl en grävskopa. 


Det har blivit som en liten äng med bland annat vallmo, bakom elskåpet. Visserligen blandat med brännässlor och tistlar men ändå. Det har aldrig blommat vallmo här tidigare. Mjölkört har det kanske funnits förut men nu blir den en del av den lilla blomsterängen istället för att vara begravd bland vildhallon och brännässlor. 


Såhär ser det ut om vi backar bakåt i tiden:

 När jag står i ingången till växthuset och fotar ser det ut såhär nu. 

Efter att grävskopan varit där och jag hade jämnat ut jorden. 

Såhär såg det ut innan grävskopan kom.    

Den uppmärksamme lägger märke till att elskåpet numera är svart istället för grågrönt. Det smälter faktiskt in mycket bättre nu. Så mycket som en elstolpe och elskåp nu kan smälta in. På de gråbruna bilderna från tidigt i våras kan man också se avenbokshäcken helt avlövad. Då trodde jag att det var ganska kört för den, men nu är den riktigt grön och ser faktiskt nästan ut som en "riktig" häck. Jag ska se till att hålla den i klippbar höjd nu så att jag slipper få en otrevlig överraskning med nedmejad häck helt plötsligt.  

4 kommentarer:

Hanna sa...

vallmo är så fin¨
Ha en bra dag
Hanna

Millan sa...

Inte dumt alls att få fina vallmon. Skåpet blev betydligt bättre i svart.
Ha det gott!
Kram

Rosor och ruiner sa...

Javisst smälter det bättre in som svart, elskåpet!
Vackert med vallmo!
Tack för din kommentar, även om jag inte själv tycker det är så välordnat alltid...;)
och hur jag kan ha så fina stenkanter, jo några mullvadar har jag inte, men jag får väl erkänna att jag lägger om dem ändå, en gång varje år... de sjunker och blir ojämna ändå, utan mullvadar...
Ha det gott i värmen!
Kram Gunilla

Rost och rädisor sa...

Ja, tänk vad en sån liten detalj som ett målat elskåp kan göra.
Kul med alla vallmor.
Ha det fint
Anette

Related Posts with Thumbnails