onsdag 9 juli 2014

Hängmattepaus

När jag fyllde år fick jag den här fina hängmattan. Eftersom jag fyller år i början av november, har väntan varit lång på att få inviga den. Den är precis lagom bred, så att man nästan kan rulla in sig som en liten kokong i den. Perfekt paus-ställe varma dagar. 


När jag ligger i hängmattan och ser mig omkring är det den här utsikten jag har. Åt ena hållet ser jag gula rabatten och nya sydplanteringen med ullungrönnen. 


Jag kan se planket och den lila rabatten, trekammarrabatten med alla rosa blommor i och rosenrabatten är närmast. I den blommar nu, förutom Morden Sunrise som blommat länge, även Pat Austin, Leander, Lady of Shalott och The Lark Ascending. Det syns inte på bilden men i verkligheten kan jag se dessa skönheter alldeles utmärkt. 


Tittar jag åt andra hållet ser jag altanen och katsuran närmast. Nu ligger det en hel driva med svarta metalldelar till växthuset utspridda på gräsmattan. Idag blir det inte så många pauser i hängmattan för jag ska fortsätta med fönstermålningen, några plankor ska målas och en plint ska grävas ned. Allt detta för att komma vidare med växthuset. 


Men om det blir någon paus i hängmattan idag så kan jag ju stirra rakt upp på den knallblå himlen också. 


3 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Jag tycker du skall ta en rejäl paus och ligga och slappa i hängmattan, tycker det ser jätteskönt ut! En hängmatta skulle man ha, tyvärr har vi inga bra hängmatteträd..
Ha det gott och ta det lite lugnt i värmen ;)

Kram Gunilla

Rost och rädisor sa...

Så fin utsikt du har från hängmttan. Jag brukar asa runt vilstolen i trädgården och väljer ställe beroende på vad det finns att titta på för tillfället.
Måla idag... Här är det så varm att penseln skulle torka fast!
Allt gott
Anette

Marina sa...

Jag hoppas att du unnat dig pauser idag. SÅ varmt det varit! Eller är det bara jag som tycker det är ganska påfrestande med sådan värme?
Det ser ut som att du hittat ett jättebra ställe för hängmattan. Vi har vår i uteköket nu och den är så skön :).

Kram

Related Posts with Thumbnails