tisdag 1 juli 2014

Senaste dagarna

Här kommer en sammanfattning av vad jag ägnat mig åt de senaste dagarna. I söndags var jag iväg på Tusen Trädgårdar. Det blev trädgårdar i Tomelilla och Simrishamns kommuner den här gången. Hela nio stycken faktiskt. Vädret var inte på topp men det gick bra ändå. Dessutom blir man helt häpen över hur vänliga och tillmötesgående folk är. På alla ställen där vi frågade om det var okej att ta med hunden in fick vi ett ja. Hon fick till och med följa med in på kaféet där vi fikade. 


Igår var min snälla pappa här och hjälpte mig med underarbetet för plattorna (vi började i fredags men fick slut på sättsand). Idag kom de första plattorna på plats. Jag ska fortsätta imorgon om vädret tillåter. När ytan blev utslätad kändes det så stort. Den känslan får man inte riktigt av bilderna men växthuset kommer att vara ungefär 3x6 meter. Den grusade ytan är lite större än så. 


 Under söndagens trädgårdsbesök blev många rosor beundrade. Jag kom fram till att jag "måste" skaffa en The Pilgrim. Var jag ska ha den är en helt annan fråga. Den skulle kunna passa ganska bra i rosenrabatten men där går de befintliga rosorna lite mer åt aprikos och orange. Det är fortfarande bara Morden Sunrise som slagit ut, men jag tror att Pat Austin blir nästa skönhet att slå ut. Lite mer sol och värme bara...


För att fylla ut lite mellan rosorna har jag satt mina frösådda lejongap Twinny Peach. De passar perfekt i färg. Ingen superbild kanske, men ni fattar nog.Den fina, rostiga fjärilen köpte jag i söndags. 

4 kommentarer:

Marina sa...

Spännande dagar du haft! Jag besökte bara en trädgård men det var bättre än ingen. Jättefint var där (Kristinas Oas).

Det ser ut som att vi har samma sorts Lejongap. Jag minns inte namnet på mina just nu men det måste vara samma. Jättefina tycker jag.

Kul att plattsättningen är igång. Nu händer det!

Kram

Sabelhagens Olivlund sa...

Roligt att lägga plattor till ett växthus! Kanske inte själva läggandet men det färdiga resultatet:)
Snyggt lejongap.
Ha det gott
Kram Maria

Nora sa...

Va duktiga ni har varit - att lägga grund är inget lätt jobb! Skall bli så roligt att se det färdiga resultatet sedan!
Kram

Fröken Grön sa...

Åh, så härligt att växthusprojektet är igång! Lova att ta mycket bilder, så att vi får följa hur det framskrider.
Kram!
/Anna-Karin

Related Posts with Thumbnails