tisdag 22 juli 2014

Förvånande dagliljor

Ibland blir man så förvånad över hur snabbt saker och ting kan gå. Jag ringde ju till växthustillverkaren och förklarade att två av sidoreglarna var för korta. Mannen lovade att han skulle kapa till rätt längder och skicka dem så snart som möjligt. Döm om min förvåning när det pep till i mobilen i förmiddags med beskedet att reglarna fanns att hämta i matbutiken. Det närmaste uthämtningsstället dessutom. Så ett dygn efter samtalet, var reglarna på plats. 


Förvånad blev jag också när den vita dagliljan Joan Senior valde att börja blomma efter många år i samma rabatt. Har aldrig tidigare visat tecken på att vilja blomma och nu har hon flera stänglar med flera knoppar. Och vilka blommor sen...


Den här dagliljan har jag delat och flyttat från någon annan del av tomten. En av få växter som fanns här när jag flyttade in. Den har heller aldrig blommat tidigare, men nu så. Hepp!


Strawberry Candy köpte jag på Kjugekulls växtmarknad för några år sedan och placerade i altanrabatten. Där har den mer eller mindre begravts av andra större växter och därmed inte blommat mer än med en blomma förra sommaren. Tidigt i våras flyttade jag den och nu blommar den också. Nu när alla de dagliljor jag äger har valt att blomma skulle jag kunna bli Hemerocallis-fantast. Tidigare, när de inte ville blomma, tänkte jag att det var en synnerligen överskattat perenn. 

3 kommentarer:

Marina sa...

Bra när det finns snabbservice! Kanon!

Din första daglija, den vitgula, ser ut som en av dem jag har. Jättefina är de alla!

Ta det lugnt i värmen!

Kram

Nora sa...

Dagliljefantast har jag blivit i år:-) Vilka fina sorter du har - speciellt den vita var ju urläcker!
Kram Nora

Hanna sa...

Ha en fin kväll!
Hanna

Related Posts with Thumbnails