söndag 13 juli 2014

God skörd

Under dygnet som gått har det regnat en hel del. Närmare 40 mm har det kommit och det tackar både trädgård och skog för. När det var uppehåll under eftermiddagen passade jag på att sätta mig på cykeln och fara iväg en liten bit för att se om det fanns någon svamp. Det fanns det. Jag var på ett ställe där jag aldrig letat svamp förut. Alltid trevligt att hitta nya ställen. Det fanns en del blåbär också men jag plockade inte så många eftersom de ännu är lite omogna. 


Hemma igen plockade jag sommarens första hallon. Ganska många var halvätna. Till getingarna kan jag bara säga: "Odla era egna hallon och låt mina vara!". De första bondbönorna och sockerärtorna fick också ingå i kvällens middag. Mmm. Kunde inte låta bli att dra upp en av vitlökarna som sattes i höstas. Siberian Red heter sorten. 


5 kommentarer:

Ulrika sa...

Wow, vilken skörd!
Kantareller hittade vi också i helgen. Det är så gott!
Vad mycket regn ni fått, vi har "bara" fått 20mm. Behöver mer, mycket mer!
Ha det bra!
Ulrika

Marina sa...

Underbart att skörda själv! Jag älskar det. Just det, bönor finns klara här också såg jag. Måste ta hand om dem.
Ännu har vi bara enstaka hallon för vi har hösthallon. Dessutom flyttade jag ju alla i höstas så de är inte så stora i år som vanligt. Men men...

Kram

Rosor och ruiner sa...

mmm, så gott! Redan svamp, det var tidigt!
Något regn har vi inte sett till, de hade lovat 15 mm nu i helgen, men icke... Det hade behövts! Nu får jag vattna istället.

Kram Gunilla

Louise sa...

Åh jag vill också ha kantareller! Det kanske är dags att ge sig ut på svampjakt. Vi brukar göra det varje år men jag har tänkt att det är för tidigt. Här har det också regnat, över 70 mm på mindre än ett dygn!

kram louise

Jord under naglarna sa...

Så underbart att få skörda det ätbara! Här har vi inte kommit så långt med det, men örter, sallad och en och annan gurka kan vi slösa med. :)
Bönorna fick en alldeles för kall period i slutet av juni och kom som av sig, men jag hoppas de tar vara på värmen vi har nu istället och kommer igen.

Related Posts with Thumbnails