torsdag 29 oktober 2009

En prima torsdag

Brasa som sprakar i kaminen. Gott te i koppen. Helen Sjöholm och Anders Widmark på stereon. Nya Lantliv. Kan det bli bättre? Nej, det är nog knappt. Dessutom tycker jag att det var ett riktigt bra nummer av tidningen den här gången. Det där är ju lite olika. Den allra första gången jag köpte Lantliv var det också ett julnummer och sedan dess har jag varit fast. Lite roligt också att en av de bloggar jag följer var "Månadens blogg", nämligen Kamomillas.

Jag var ute och hängde upp vikterna i dvärgviden också. De var inte riktigt så tunga som jag trodde så de fick hänga flera tillsammans för att få någon effekt.

När jag stod där och fixade kom min granne förbi, hon skulle hämta posten. Vi fick oss en liten pratstund och jag tror att hon undrade vad jag höll på med, men hon sa inget. Våra trädgårdar har väldigt olika karaktär. Hennes är stram med varannan begonia och varannan lobelia längs en mur vid tomtgränsen på sommaren. Min är yvigare, för att uttrycka det milt. Men så tillhör vi helt olika generationer också, hon 75 år och jag 35. Hon berättade att hennes man hade köpt gården när han var 17 år och sedan dess har han hållit på. Det gör han fortfarande, trots att han närmar sig 80! "Han skulle klättra på väggarna om han inte hade veden att ordna med" sa hon. Själv hade hon varit och serverat begravningskaffe i Linderöd. Fantastiskt att de fortfarande orkar hålla igång. Det hoppas jag att jag också gör när jag är i deras ålder.

1 kommentar:

Marina sa...

Var där nya julpysseltips i Lantliv? I Allers julmagasin var där bara gammalt tyckte jag.
Så tanten hade varit i Linderöd, där kommer jag ifrån. Vi har också en pigg gammal granne som håller på i sin trädgård. 93 år är hon och klara itne riktigt allt sjävl längre. Vår son hjälper henne en del mot en liten slant.

Kram!

Related Posts with Thumbnails