lördag 24 oktober 2009

Jämmer och Elände

Känner mig grinig. Skulle egentligen ha gått på Tupperware-party i eftermiddags men istället fick jag en förkylning som satte sig i halsen och på stämbanden. Inte för att själva tupperware-sakerna är min grej men jag hade sett fram emot att få umgås med kollegorna utanför personal-rummet. Jag är egentligen inte så dålig men jag tror att hostattackerna skulle skrämma folk och dessutom kan jag knappt få fram ett pip. Typiskt att man blir sjuk när det är lov.
Jag fick krypa upp i favoritfotöljen med en bok istället. På fötterna sitter skönaste raggsockorna som mamma och pappa köpte till mig på Madeira för några år sedan. De är i största laget men ulliga och varma. Raggsockor är för övrigt ett måste i ett hus där det bara finns golvvärme i kök och badrum. Men det gör inte så mycket för jag gillar ull.

Vid sjukdom kan jag också få tillfälle att plocka fram min gamla förbandslåda som är så fin. Man känner sig genast lite bättre när man får ta ett plåster eller en tablett därifrån.

Förpackningar var nästan alltid snyggare förr. Dessa innehåller fortfarande salva och fetvadd som jag aldrig skulle komma på tanken att använda men jag gillar askarna. (Vad använder man förresten fetvadd till?).
Imorgon hoppas jag kunna limma på spets på farmor och farfars gamla lampa. Idag har jag försökt bleka spetsen efter bästa förmåga. Det var min snälla mamma som köpte den åt mig. Då ska jag visa före-och-efter-bilder av lampan.


PS. Jämmer och Elände är förresten titeln på en av Maritza Horns skivor med gamla skillingtryck. Hon är Melissa Horns mamma. Melissa som jag nästan lyssnat mig fördärvad på den senaste tiden.

2 kommentarer:

tobiasln sa...

Stackars lilla lilla Karin, krya på dej! Kram

Karin - Mina Rum sa...

Tack Tobbe! Det värmer.Kram

Related Posts with Thumbnails