onsdag 7 oktober 2009

Oktober-onsdag

Idag blir det bara några av de bilder jag tog igår. Vädret var betydligt mer samarbetsvilligt då. Utom när jag skulle fota ballongklockan för då tog vinden tag i stängeln så det var nästintill omöjligt att få skärpa.
Kärleksörten lockar fortfarande till sig humlor och blomflugor.
Den mörka flädern Sambucus nigra "Black Beauty" satte jag i våras och kan med tiden säkert bli snygg ihop men tryn som jag flyttat. Extra fint är det också med kirskålen runt flädern! ;)
Slutligen måste jag bara visa de här flugsvamparna som växer under avenbokhäcken. De ser smarriga ut men det är ju inte så lämpligt att stoppa dem i munnen.

5 kommentarer:

Mia sa...

Hehe så du har också den "underbara" kirskålen? Den finns det gott om här kan jag lova...

Ang tomaterna, det är säkert ojämn vattning som gjort att de fått pistillröta eller nåt. Det fick jag flera gånger när jag odlade tomat på balkong. Nu har vi ju uterummet och stora krukor och betonghinkar jag odlar i. Det verkar ha gjort susen. :)

Kram kram

Skoogstrollet sa...

Hihi, det är nog första gången jag hört att kirskålen skulle vara dekorativ. Eller missade jag ironin?
Här var den ett jäkla ogräs i rabatterna på framsidan, så det var många rötter att gräva upp och fler lär det ju bli eftersom en och annan har synts till i sommar. Annars är den enda nyttan med Kirskål jag kan komma på att vi gav den till hönorna när jag var liten. Det säger i alla fall det minnesfragment jag har från de tidiga uppväxtåren med farmor.

Moa sa...

Nedå kirskål kan vara dekorativt.. åtminstånde om man tror min trädgårdsvän.. hon har "köpt" varigerad kirskål som hon störtgillar.. men den ska iofs inte vara lika häftig spridningsmässigt alltså.. =).. Vackra bilder på flugsvampen, tycker de är så vackra där de står och är bara fina i skogen.. Ha det gott Moa

Marina sa...

Fina bilder, särskilt de på svamparna gillade jag. Kram!

mitt gröna hjärta sa...

Kärleksörten är verkligen underskattad, så fin höstblommande, speciellt de sorter med mörka stjälkar. Mitt nästa projekt (som blir till våren) är en höstrabatt och där ska jag försöka få in kärleksört.
Nu viner höststormarna igen...Ha en jätteskön helg, kul att du gillade mitt blivande rostorn! Jenny

Related Posts with Thumbnails