onsdag 10 mars 2010

Vilken soppa

Jag skulle nog kunna kallas soppoman. Det blir ofta soppa här hemma. Av alla de sorter, utom pulver- och burksoppa förstås. Det är smidigt och snabbt att laga till, man blir mätt och det är gott. Eftersom jag var på läromedelsmässa i eftermiddag kom jag hem lite senare än vanligt. Då fick det bli Currykryddad linssoppa till middag. Med lite creme fraiche och hemodlad persilja på toppen blev det riktigt smaskigt.

Till alla er som fick intrycket av mitt förra inlägg att våren skulle vara på väg här på Linderödsåsen, kan jag idag bara förtydliga; snön ligger fortfarande djup, det är minus fem grader ute och en tio centimeter bred remsa längs förrådsväggen är den enda bara jord man kan se på hela tomten. Vintern behåller alltså sitt grepp om mellersta Skåne.

7 kommentarer:

Millan sa...

Jag har nippran på tomatsoppa, kan äta det hur ofta som helst tror jag.

Marina sa...

Soppa har vi gärna här också, av o till i alla fall.
Du har nog mer snö än vi har här men vi har en hel del mer på norrsidan och påväxtersidan än på söder, väldigt ojämnt har vi oftast det här.

Kram!

mitt gröna hjärta sa...

Mmmm, soppa är mums! Och här i halland är det fortfarande mycket snö så det lär dröja ett tag till innan jag ser mina rabatter!
Ha det gott, Jenny

NataljaOblonskaja sa...

Den kommer nog snart tillbaka, här gäller det av vara opptimist.

Huset vid ån sa...

Åh, Så god din soppa ser ut! Idag blir det soppa o pannkaka här eftersom det är torsdag! Fredric bjuder på grönsakssoppa idag! Ha en bra dag! Torsdagskramar Therese

Smultronbo sa...

Din soppa ser jättegod ut! Soppa med ett gott bröd (gärna surdag )är en riktig favorit!

Vilken fin blogg du har!

Ha en underbar dag!
Camilla

Helena sa...

Hej!
Å, kan jag inte få receptet? När du fyllde typ 20 fick vi en sån himla god linssoppa hemma hos dig, det var bergis den här!
Kram
Helena

Related Posts with Thumbnails