tisdag 24 november 2009

Det blir aldrig som man tänkt sig

God kväll! Jag skrev igår att jag skulle fota lite av det som jag fixat med ute, men det blir ju sällan som man tänkt sig.
De senaste dagarna har mitt avlopp börjat bete sig konstigt. Det spolade dåligt i toaletten, vattnet rann inte undan när jag tvättade och lite sådant konstigt. Eftersom jag haft problem tidigare med den dränkbara pumpen ute, så började jag ana ugglor i mossen. Jag drog brunnslocket åt sidan och mycket riktigt. Vattennivån var farligt hög och pumpen fungerade inte som den skulle. Jag försökte fixa det själv men så enkelt får det ju inte vara. Alltså fick jag tillkalla hjälp av min snälla far. Vi fick upp pumpen och det visade sig att en liten, liten plastbit måste ha spolats ner i toaletten (fråga mig inte när och hur) och den täppte till hela systemet.
Detta debacle fick till följd att jag knappt hann fota i dagsljus och att regnet hann komma. Alltså blev bilderna inte så fina som de skulle kunnat bli i solljus.

Kälken är från 50-talet, skulle jag tro. Den får stå ute på altanen ett tag men sedan får den nog flytta in på förstukvisten så den inte rostar ihop totalt. Man skulle ju önska att det kunde falla lite snö på den, för bildernas skull. Men det är nog att hoppas för mycket.


I den lilla granen har jag hängt silverstjärnor. Det är den allra billigaste plastsorten från Coop så det gör inget om någon skulle flyga iväg. Förutom att det skräpar ner i naturen förstås. Lite närmre jul kan det kanske bli små låtsasäpplen istället. Vi får se.

6 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Vilken otur med avloppet - men tur att det ändå gick så pass snabbt att lösa! Mysiga vinterdekorationer!

Det kan ta ett tag att hitta det perfekta skåpet (eller vilken möbel man nu letar efter) Det tog låååång tid innan jag hittade mitt tygskåp.

Millan sa...

Tur med en snäll far.
Granen med kälken var fin och som du skriver lite snö där hade gjort sig bra.

Marina sa...

Inte kul med struliga avlopp minsann!

Så fin kälke, en sån skulle jag vilja ha. Kram!

Marie sa...

Vad jobbigt med krånglande avlopp!

En sån där kälke har jag med, de är så fina! Får nog ta och släpa fram min någon dag ur förrådet.

Kram Marie

Nyanser av vitt sa...

Hej Karin
Fy vad tråkigt med avloppet men tur att ni hittade felet.
Fin liten gran du pyntat. Har sett många såna hos andra. Har du vatten i den eller är den planterad på något sätt?
Kram Agneta

Bland Blommorna sa...

Bilderna blev fina utan solljus. Och när jag ser bilden på kälken kommer jag ihåg att mammas gamla barndomskälke står i boden hos mormor....ska nog tigga lite när jag är där nästa gång, för det var ju jättefint att ha den ståendes framme bland pynt så där som du visar.

Related Posts with Thumbnails