söndag 15 november 2009

Kottar och limpistol

Det blev en ofrivillig liten paus i inläggen. Skulle egentligen ha skrivit igår men då ringde lillebror och undrade jag om jag kunde följa med ner till Lund för att titta på en bil. Det gjorde jag förstås gärna. Bilköpet blev av och jag fick testa att köra automatlåda hem. Det var kul, men handen for hela tiden efter växelspaken. När vi var hemma igen var det dags att åka till mina föräldrar för familjemiddag.


Idag har jag i alla fall slutfört mitt första projekt med den nya limpistolen. En krans av lärkkottar. Kottarna fick ligga inne ett tag för att torka först.

Riktigt roligt att gå loss med pistolen. Den har till och med en inbyggd lampa längst fram så det går bra att limma i mörka vrår. Jag klippte till en ring av wellpapp att ha som stomme.

Till sist limmade jag dit några små rosetter. Just nu är kransen inomhus men den får kanske flytta ut på ytterdörren om ett tag. Den måste ju hänga under tak på grund av stommen.

Planerna för resten av dagen är att baka, baka och baka. Behöver nytt matbröd, mer bullar och kanske några småkakor. Det är sista omgången kanelbullar innan det blir dags för lussebullar och pepparkakor. Ska nog försöka köpa den där extra frysen att ha i källaren innan julen kommer. Jag blir lite smågalen på att min frys i köket är så liten. Den tillåter inte storbak, men det struntar jag i, jag pressar in bullpåsarna.

5 kommentarer:

Marina sa...

SÅ fin krans! Min kranstillverkning har inte börjat ännu. Men jag vill! Behöver ris av olika slag först.

Baka står på min lista också men jag känner mig lite hängig idag så vi får se om det blir av. Kram!

Annika Christensen sa...

Så fin den blev!
Limpistol är en av de bästa uppfinningarna eller hur?
ha det gott
Annika

Annika Christensen sa...

Hej igen!

Mit växhus är 28,5 kvm stort.
Det var någon som sa att man skall bygga dubbelst så stort som man vill ha. Så blev det så och jag var så nervös för att det skulle bli för stort.
Men det är toppen och jag ångrar ingenting. Jag körde en gammal volvo i 5 år så fick jag sparat ihop till det.

Ha det gott
Annika

Gårdsromantik sa...

Så snygg - och vad lätt det ser ut ...men jag skulle nog bara kladdsa och bränna mig :-)

Kram Maud

Nyanser av vitt sa...

Hej Karin
Vilken fantastiskt fin krans. Var har du köpt limpistolen? Den verkar riktigt rejäl. Min är från Tilda (Panduro) och jätteliten
Kram

Related Posts with Thumbnails