måndag 9 november 2009

Plommonmarmelad

Sist jag var och handlade köpte jag en stor ask plommon. De såg så goda ut och jag blev så sugen. Men när jag kom hem visade det sig att de var hårda, smaklösa och tråkiga. Vad gör man då? Inte kan man ju slänga hela högen, det är jag alldeles för snål/ekonomisk för. Därför fick det bli plommonmarmelad-kok idag.


Jag har egentligen mycket mer marmelad i kylskåpet än jag kan äta upp. För tillfället finns det jordgubbsmarmelad med fläderblom, paprikamarmelad som är jättegott till brie och nu plommonmarmelad. Jag tror att den senaste skulle kunna passa till ostar den också. Som tur är går det att ge bort i present. Det är ju trevligt att glädja andra.

Ikväll ska jag göra något kul ihop med mamma. Vad det är kanske jag skriver om imorgon. Ha en fortsatt bra vecka, alla Ni som tittar in här!

4 kommentarer:

Nyanser av vitt sa...

Hej Karin
Tack för dina sympatier. Nu mår jag genast bättre :O)

Vad duktig du är. Jag tror också denna passar till ost. Har du ätit Mustardo (Mostardo)? Italiensk typ av marmelad som är god till ost.
Sköt om dig
kram Agneta

Marina sa...

Paprikamarmelad har jag inte hört om tidigare. Är ingen marmeladfantast men hemgjord brukar jag gilla. Kram!

mitt gröna hjärta sa...

Så bra med hemlagad marmelad som julklapp! Du vet väl att handgjorda saker ofta är mer uppskattat än alla köpta prylar. Kul att du vill vara med i min utlottning, den där Blodgrapen lät ju väldigt god, säkert ett bra komplement till den söta glöggen.
ha det så gott, kram jenny

Hanna sa...

Tack för dina lugnande ord hos mig :)

Vad duktig du är!
Det blir säkert jättegott till ost o allt möjligt :)
Fina gåbortpresenter med!

Ha det gott!
Kram Hanna

Related Posts with Thumbnails