söndag 22 november 2009

Marknad och Julros

Var på byajulmarknad i Svensköp igår. Inte speciellt storslaget men ändå lite mysigt. Roligt att komma in i den fina kyrkan och se på fotoutställningen som några tjejer hade där. Vädret var ju bra så vi åkte vidare till två loppisar efteråt. Jag hittade inget att köpa men det var kul ändå.

Idag är vädret inte fullt lika härligt så jag har ägnat mig åt att göra några blomgrupper. De andra två visar jag senare. Det här är i alla fall den fina julrosen jag köpte på Humlalyckan i fredags. Den har fått sällskap av lite blåbärsris och mossa. De små tårtljuset brinner nästan lika snabbt som tomtebloss men de är fina när de är otända också. De två gamla strykjärnen hittade jag i boden vid vår sommarstuga.

Nu i eftermiddag blir det nog mer fnul med granris och annat. Dessutom står tv:n på så att jag kan höra skidstafetten. Snart börjar Vinterstudion igen och det tycker jag är en av höjdpunkterna under vinterhelgerna. Perfekt att ha på medan man fixar med annat.

5 kommentarer:

Marina sa...

Julmarknad i Svensköp - hade jag ingen aning om! Min farmor och farfar bodde där och är numera begravda vid kyrkan du visar. Jag har varit i Svensköp mycket när jag var liten.
Jag och maken har precis varit på IKEA och jag köpte en massa ljus. För många enligt maken. Men det behövs ju för att det ska bli julstämning tycker jag.
I övrigt var där inte så mycket jag fastnade för.

Fint arrangemang du har gjort. Jag vill så gärna göra men har inget material hemma precis och att köra iväg och köpa orkar jag inte. Men i morgon ska jag nog sluta tidigare och åka till torget i stan för att kolla priset på granris bla. Blir kanske några julklappsköp också.
När min morfar levde åkte han alltid till sitt förldrahem i Åkarp (där nära dig) och hämtade ris av olika slag på fäladen. Den servicen har jag inte längre, tyvärr.
Ha det bra! Kram!

Annika Christensen sa...

Ohh vad jag längtar efter en julros!!!
Måste måste ha..
Ha en bra start på veckan
Annika

catthie sa...

hejsan
vilken fin blomgrupp du har gjort, blir så sugen på att ha blommor men har så många allergiker bland nära och kära..
allt gott till dig/Catthie

Gillberg sa...

Låter härligt med både marknad och julros!! Visst börjar man längta lite nu!?! Och vad vädret beträffar så kan man väl bara trösta sig med att det verkar vara likadant i hela landet! Huuuu!

Kika in till mig så får Du se!!

Kram Ellinor på Gillberg

mitt gröna hjärta sa...

Hej Karin, kika in hos mig, jag har en award till dig!
Jenny

Related Posts with Thumbnails