torsdag 10 december 2009

Det doftar jul

Nu doftar det riktigt härligt här hemma av nejlikor i apelsiner och chokladfudge. Det blev lite småpyssel här på eftermiddagen, efter jobbet. Apelsinerna hänger i vardagsrummet och fudgen ligger på köksbänken för att stelna.

Snöret till apelsinerna är köpt på Village. Det kommer säkert att få fler användningsområden innan julen är här. Det blir garanterat flera julklappar med polkasnöret omkring.

Fudgen är en julgodisfavorit (hur många favoriter kan man ha?!). Den här har choklad- och vaniljsmak men det kommer nog bli en variant med anis i och salt ovanpå också. Lika god den med. Den är enkel att göra, det enda som är lite jobbigt är att man ska röra den kraftigt i minst fem minuter. Ju tröttare man blir i armen, desto trögare blir smeten.

Nu laddar jag för en toppenhelg. Berättar på söndag var jag varit och vad jag gjort.

6 kommentarer:

mitt gröna hjärta sa...

Så fina dina apelsiner blev! Nu blir jag sugen på att pyssla ännu mer... Ha det gott, vi får hålla tummarna för snö...
Jenny

Annika Christensen sa...

Just det sådana vill jag ju också göra???
Känner doften ända hit.
Ha en skön kväll
Annika

Nyanser av vitt sa...

Hej Karin
vad fint det blev med dina apelsiner. Yes vi inpireras och tar till oss av andra. Så gör vi alla men att vara så fräck att man fotograferar utan att fråga nääääe ....
Vad spännande...vad ska du nu hitta på?
Ha det toppen
kram Agneta

Marina sa...

Ja, det närmar sig! I kväll ska jga på julkonsert, ska bli mysigt och känns som en bra avslutnign på en jobbig vecka (mest för dotterns del ju och hon ska också med)

Kram!

Gillberg sa...

Åh! Vad härligt med apelsin- och nejlikdoft!! Snacka om Jul med stor J!

Spännande vad Du kommer hitta på i helgen! Får kika in på söndag och kolla då! Nyfiken!! ;D

Lussekramar från
Ellinor på Gillberg

Bland Blommorna sa...

Vilken toppenidé att hänga apelsinerna i fönstret. Jag brukar bara lägga dom i en skål, men i år åker dom nog upp i fönstret här också. Tack för tipset.

Related Posts with Thumbnails