torsdag 3 december 2009

Julkola och ljuskula

Har börjat lite smått med julgodiset. Det blev en mjukstart med Hannas kola, som är ett måste på julen. Vi har gjort dem i min familj så länge jag kan minnas. De är så sega och goda. Enkla att göra är de också. Nu återstår att se om det kommer att finnas några kvar till jul, eller om jag måste göra fler.

På bilden syns också en duk och lykta som jag fick för några år sedan, och som alltid kommer fram vid advent. Duken kommer från Serholt och ljuskulan är från Cult. De är lite modernare än min övriga adventpyntning, men jag gillar dem jättemycket.

Det kommer bli mer julgodis och annat smaskigt framöver men jag måste köpa hem mer ingredienser först. Nu är det dags att göra middagssoppa, potatis- och purjolökssoppa blir det nog.

5 kommentarer:

Gillberg sa...

Ååååhhh jösses så gott med kola!! Kanske ska testa Ditt recept. För jag lyckas nästan aldrig när jag gör kola annars. Inte ens med termometer...! Förra årets kola hällde jag i en ugnsform för att stelna. Tänkte sedan klippa lagom bitar och slå in i smörpapper. En god tanke eller hur? Men snacka om att den stelnade!! Maken föreslog att jag skulle använda den stenhårda "kakan" till att skrapa rutorna på bilen!! Om jag nu kunde få loss den ur formen... ;( Så du förstår att det inte blev så lyckat det året heller!! Men jag är en baddare på Mozartkulor! :D

Kram Ellinor på Gillberg

Kamomilla sa...

Låter farligt gott det där... och jag som är på LCHF-diet sen förra veckan...

Marina sa...

Åh, ser gott ut! Hoppas du har en bra kväll. Kram!

Fröken Fräken sa...

Smaskigt! Tänk om jag skulle komma mig för att göra lite julgodis också! Min farmor brukade göra någon slags smulig choklad som var jättemastig men hur god som helst och ett måste till julen.

Nyanser av vitt sa...

Den där kolan ska jag testa. Ljuskulan från Cult är urläcker.
Vad gott med soppa. Jag och sonen var hos frissan efter jobbet. Blev sent så vi hämtade indisk mat. Gott ibland.
Kram

Related Posts with Thumbnails