tisdag 8 december 2009

Vardagslyx

Tänk att det kan vara en så härlig känsla att få lägga in saker i frysen. Idag har jag lagt in de första sakerna i frysskåpet som jag köpte igår. Den står nere i källaren och kommer att underlätta min vardag väsentligt. I snart två och ett halvt år har jag stått ut med den lilla, ynkliga frys som finns i köket. Nu kan jag äntligen baka nytt bröd innan det gamla är helt slut och plocka så mycket bär jag vill. Vilken befrielse!

Nya hyacinter har jag också inhandlat. De står på rad, på tavellisten ovanför soffan. Bredvid är mina mor- och farföräldrars bröllopsfoton. Jag hoppas att blommorna inte ränner i höjden och välter ur sina "krukor".

Idag fick jag äntligen till det som jag tänkt i snart tre jular. Jag har ordnat en ljusslinga runt räcket på förstukvisten. Hade från början tänkt köpa en sån där med färdigt "granris". Men de var för korta och då hade jag behövt köpa två. Det tyckte jag var för dyrt. Alltså fick det bli en vanlig slinga som kunde gå hela vägen längs räcket och ovanför öppningen. Sedan ordnade jag riktigt granris istället och det känns mycket bättre (är lite allergisk mot allt vad konstgjorda växter heter). Dessutom kan jag ju använda slingan någon annanstans nästa år om jag skulle få lust.

Tyvärr syns inte lamporna så bra på bilden men att foto när det är mörkare känns inte som någon idé heller. Man kan väl ana dem i alla fall. Dessutom syns inte alla gröna algangrepp fullt lika bra på lite sämre bilder. Alltid någon fördel. Jag får gå loss med algrengöringsmedlet framåt våren.

Nu ska jag göra mig i ordning för kvällens julfest med klassen. Ha det gott!

8 kommentarer:

Bibbi sa...

Förstår lyckan över en till frys:) Har själv tre nu...anska fulla... Man blir väldigt duktig på spara på sig mer och mer.....
Fint med granriset. Men visst känns det konstig när det är så grönt ute? Eller är du van det?
Ha en skön vecka
Kramen

Gillberg sa...

Så mysigt Du gjort det på Din lilla veranda!

Och Du, grattis till frysen!! Förstår känslan!! ;D

Kram Ellinor på Gillberg

Marina sa...

Så fint du har det!

Vilken lycka att ha ett frysskåp så du kan baka lite mer. Jag vill ha tid att baka eftersom vi har en ganska stor frysbox. Eller inte bara därför alltså, jag tycker ju de tär jättekul att baka. Kram!

Kamomilla sa...

Vad fint du fixat!

Millas hem sa...

Så mysigt du gjort! Ser väldigt välkomnande ut!!

Kram Camilla

Moa sa...

Tack för lilla kommentaren hos mig och ditt trevliga minne med kungsängsliljor.. skulle gärna varit med om det att sitta o fika i ett hav av dessa liljor. Att ha en extra frys i källaren är underbart tycker jag också.. vårt i köket är alldeles för litet så det är räddningen vissa tider på året. Din farstukvist är jättefin och blir förstås superfin med riktigt granris.. Ha en skön vecka..Moa

Susihus sa...

Vilken härlig och inbjudande entré du har fått till.
Må gott

Bland Blommorna sa...

Vad fint det blev med granriset. Jag som tyckte att jag hade gjort allt jag ville i pyntväg redan, men imorrn blir det nog en sväng i skogen för att hämta lite granris, och sen iväg till affären för att inhandla ljusslinga.

Related Posts with Thumbnails