söndag 20 december 2009

Smått och Gott

Nu kan vi inte längre beklaga oss över att det aldrig kommer någon snö! Det har fallit otroliga mängder även här i Skåne. Min kälke och lilla gran som står på altanen är helt begravda. Just nu snöar det inte, men det har hållit på nästan oavbrutet sedan jag skrev senast.

Det har blivit ett ganska långt inläggsuppehåll men det beror på att jag knappt varit hemma de senaste dagarna. Det har varit julfest på jobbet, och i torsdags åkte jag direkt hem till mamma för att göra struvor. Både roligt att göra och riktigt gott att smaska på. Kanske inte så nyttigt, men vilka kakor är det?


I lördags var så dags att införskaffa årets gran. Det blev en kungsgran även i år. Men den här var färdighuggen till skillnad från de jag haft de senaste åren. Den har fått komma in och belysningen är på plats men pyntet får vänta ett tag till. Ser fram emot att få sätta mina nya, fina kulor och spira på plats. Jag köpte en kartong på Degeberga Antik- och samlarmarknad i somras.

Till sist måste jag visa en fin rovfågel som satt i min kastanj i förmiddags. Jag tror att det är en sparvhök. Den är fotad genom fönstret så skärpan är inte den allra bästa. Den ser riktigt häftig ut tycker jag, även om jag vet att den är på jakt efter mina småfåglar.

Imorgon blir det skolavslutning i kyrkan och sedan bär det av ut på stan för att hitta lite fler julklappar. Jag ska hinna titta runt på alla era julfina bloggar också. Har inte tittat in på flera dagar!
Ha en fortsatt fin fjärde advent!

3 kommentarer:

Madicken sa...

Hejsan!
Ja "Elving" är verkligen en toppgranhållare av klass, jag vet att den tillverkas i Osby (Norra Skåne)och det finns därför säkert en mängd återförsäljare just i Skåne. Hittar du ingen så får du komma till min by, där jag köpte vår... men då måste du hälsa på också! ;O) Jag länkade till deras hemsida i inlägget och där kan man beställa en också... men frakten var 200:- så då tycker jag det är roligare om du lägger det på bensin och kommer hit samtidigt. =O)

Din gran ser underbar ut... jag har aldrig haft en kungsgran... vi får väl se när jag skaffar den första! =O)

Vad tufft med den där rovfågeln... i morse hade vi fyra rådjur utanför fönstren, på gott och ont!

Ha det så härligt på skolavslutning m.m. imorgon!

Kramis!

Marina sa...

En sån fågel (eller liknande i alla fall) har vi också haft ett par gånger här hos oss. De kan sitta LÄNGE!

Snö har vi verklgien fått och det är så fint. Håller alla tummar för att den ska ligga kvar även här, närmare havet.

Kram!

Helena sa...

Haha, ja den gamla fina versen hade jag ju nästan glömt! Ett av mina bättre rim faktiskt.

Vilken fin gran!

Kram
Helena

Related Posts with Thumbnails