tisdag 15 december 2009

Full fart i tomteverksta´n

Idag känner jag mig riktigt nöjd. Har hunnit massor. Mer än vad jag trodde jag skulle hinna. En härlig känsla.

Bröd har det, som synes, bakats. Vörtbröd, Frukt- och nötbröd till jul och vanligt vardagsbröd som ska ätas innan jul. Pastejen är klar och infryst (i nya frysskåpet!). Mer godis blev det också. Ooops! Nu är det bara knäckebrödet och kanske någon småkaka kvar. Jo, sillarna också förstås men de går ju inte att göra för långt i förväg.

Har dessutom köpt en julklapp till lilla brorsonen och en julstjärna till mig själv. Alla julkorten är skrivna och ska postas imorgon. Nästa år ska jag försöka göra fler egna julkort men i år har det mest blivit köpekort.

Till sist blir det hissa och dissa på sant MorronZoo-manér.

  • Jag vill dissa att porter numera bara finns i 50 cl-flaskor. Inte bra när det bara ska vara 33 cl i mitt vörtbröd. Jag får ju hälla ut massor (dricka upp det är otänkbart, allt öl är vidrigt)!
  • Hissas ska däremot de nya sirapsflaskorna med pipkork. Inget kladd och man kan få ut allt ur flaskan. Prima, tycker jag.

6 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Oja, de där dagarna när man får gjort massor är härliga. Här har det mer varit en sådan dag när jag inte får något gjort... Vad duktig du är med allt brödbak!

mitt gröna hjärta sa...

Så flitig du varit, härligt! Då kan du med gott samvete slå dig ner med en kopp glögg och levande ljus och riktigt njuta av julefriden...!

Marina sa...

Porter använder jag inte men sirap brukas då coh då och jag gillar opckså den flaskan som finns nu. Köpte ny sirap i går för att ha till knäcken som ska göras i helgen.
Klapparna är så gott som klara nu, ska bara köpa tre ramar i dag till några förstoringar vi gjort.
Idag ska jag på två julbord! Först till E och O´s skola och sen på jobbet ikväll.

Snöiga kramar!

Madicken sa...

Hej vännen!

Oh, vad duktig du är som bakar och håller igång! Just nu lever jag i ett kaos av disk, tvätt och leksaker överallt, men jag inbillar mig att huset ska skina tils ikväll när maken kommer hem och vi ska börja vår julefrid! ;O) Jag är fortfarande väldigt osäker på om jag kommer att hinna! Vad avundsjuk jag är på att du så nyligen har varit i Stockholm... jag älskar att vara där vid juletid, men i år blev det en trip i slutet av oktober istället.

Kramis!

Annika Christensen sa...

Håller med dig om hissning och dissningen.
Här är det inte full fart här är det låg fart.
Men det blir ju jul i vilket fall som.
Ha det gott
Annika

♥ A Cup Of Emilia ♥ sa...

Mums, vad gott det ser ut :) Jag måste med börja baka bröd. Något som jag har sagt väldigt länge :) Kramar från Emilia

Related Posts with Thumbnails