onsdag 30 december 2009

Nytt ljus till nyår

Har egentligen inte gjort så mycket idag (heller). Var och handlade lite inför morgondagens middag. Nyårsmiddagen är oftast den enda under året som blir en trerätters. Imorgon blir det:
  • Lax- och löjromsmousse
  • Helstekt hjortfilé med potatistårta och maderiasås
  • Passionsfruktsmousse


Har fixat upphängning till det söta ljushuset jag fick av bror och svägerska i julklapp. Det fick ersätta apelsinerna med nejlikor som länge sjungit på sista versen. Jag tycker att det passar bra med vitt nu till nyår, men jag tror det kommer att få hänga kvar ett bra tag efter nyår också.

Det har blivit rejält kallt igen. Vi har just nu -9 grader här på åsen. Det blir väl ännu kallare av att det är stjärnklart. Ni kanske ser fullmånen på den sista bilden. Imorgon blir det decenniets sista inlägg. Tänk att det gått tio år sedan millenieskiftet! Det känns som nyss...

7 kommentarer:

mitt gröna hjärta sa...

Låter som en smarrig nyårsmeny!
Visst känns det rent och skönt att ta in de vita nu efter alla julsaker, jag längtar efter vita tulpaner... Men granen får väl stå kvar ett litet tag till.
Ha ett riktigt Gott Nytt ÅR!
Jenny

Marina sa...

Fina hus och maten låter god. Här blir det kräftsoppa, grönpepparkyckling och minicheesecakes. Hallontårta till kaffet blir det också.

Här har vi -7 nu och stjärnklart. vackert!

Kram!

SKOOGSTROLLET sa...

Hmm, jag vill också äta all god mat som vankas på alla bloggar. Tyvärr har jag ju en pojkvän som inte tål skaldjur, knappt gillar alla goda frukter som finns och dessutom knappt uppskattar någon efterrätt. Stekt fläsk med löksås var hans förslag till morgondagen och chokladpudding var väl det enda han kunde komma på till efterrätt och det är ju något jag helst undviker.

För egen del har det varit toast med hemgjord skagernröra som serverats till förrätt flera gånger genom åren. Till huvudrätt har det blivit kött eller kyckling och ibland något smarrigt till efterrätt. Hmm, jag kanske borde skaffa mig den där matlagningsvännen ändå så jag kan bli överraskad och överraskas. På kvällen ska vi på större fest så där blir det nog potatisgratäng och kallskuret kött. Förra året var det just chokladpudding till efterrätt.

Med lite Pisang am bon och juice blir det nog bra ändå. Jag smuttar redan lite ikväll för att fira att inlämningen i ekonomin är gjord ... tyvärr är den försvinnande god, men jag har spätt den med extra juice.

Skål och Gott nytt år!

Ljuva lantliv sa...

Hej Karin! Tack för din gulliga kommentar hos mig! Så glad jag blev!! Ska kika runt och njuta av din fina blogg. Meny låter så god! Själva kör vi på gratinerad hummer till förrätt, oxfilé också med potatistårta till huvudrätt och pannacotta till desert. Mums!! Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År! Vi hörs på det nya året. Kram Anna

AnnA sa...

Godkväll Karin!
Åh vad vackert ditt stora ljushus blev!
(Du har kanske sett att jag har ett litet, som jag ställt i en trälåda med lite natursten, och någon ängel...Jag tänker också ha kvar mitt ljushus ett tag efter jul, men jag tänker nog ta bort de juliga änglar där.)
Det var en fin julgåva!
Ha det gott, och
GOD JUL GOTT NYTT ÅR!
hälsn
AnnA

liven sa...

Tusen takk for hilsen hos meg!!
Det er så kjekt å bli kjent med nye bloggere!!
en kjempefin lykt du hadde fått !!
Ønsker deg et riktig godt nyttår her fra Norge :o)

Thorins Trädgård sa...

Ville bara önska dig ett mycket gott trädgårdsår 2010!

Gott nytt år!

Kram

Marit

Related Posts with Thumbnails