söndag 28 april 2013

Check

En hel del av sakerna på vill-hinna-listan har hunnits med i helgen. Check.
Sånär som på en liten hagelskur igår har vädret varit riktigt bra. Inte jättevarmt och lite blåsigt väder funkar bra när man ska kratta ut mullvadshögar. Nästan alla är nu borta. Tillfälligtvis. Kan väl räkna med att det kommer nya. Mullvadarna ger inte upp så lätt. 


Pionrabatten har blivit nitiskt rensad och har fått ett litet lager gödsel. Det verkar vara liv i de flesta plantorna, även om alla inte tittat upp ut jorden än. Jag har smygkikat lite under ytan. Det är ju förstås ingen garanti att de kommer att blomma, men det är roligt att de växer till sig år för år. Det verkar till och med som att den lilla buskpionsplantan från Bäckaskogs växtmarknad, som jag trodde gått hädan, faktiskt lever. 


En kortare arbetsvecka väntar. På Valborg kommer mamma och pappa hit för att hjälpa till med eldningen av rishögen. Hoppas att det inte börjar blåsa för mycket bara. 

3 kommentarer:

Marina sa...

Så söt lite sippa!

Här hanns det också en hel del på listan men nu har jag fyllt på den igen. Som det kan bli!

Kram

Nora sa...

Va underbart det är när sånt man trodde hade dött visar tecken på liv!
Ha en skön Valborg!
Kram!

Glädjekällan sa...

Hej Karin.
I din kommentar frågade du om rabattkanterna vi gjort. De är ganska enkla att göra själv. Du behöver en armeringsmatta i längder och plåtband att fläta med. Vi har till kanterna använt armeringsmatta med 20 x 20 cm rutor. Plåtbanden har vi köpt här, http://www.cyklop.se/.
Ha det gott!
Birgitta

Related Posts with Thumbnails