söndag 7 april 2013

Helgens trädgårdsarbete

Här kommer lite bilder från helgen som gått. Jag har försökt komma igång med lite trädgårdsarbete. Krattning har det blivit allra mest av. Först under kastanjen och sedan vid dungen. 


Tyvärr glömde jag att ta en bild av hur det såg ut vid dungen innan "operation krattning". Jag har däremot några bilder från oktober där man ser var gräsmattan slutar och krattningsområdet tar vid. Det växte framför allt brännässlor och kirskål här. Det slog jag med lie i höstas och då såg det ut såhär. 


På lite håll ser ytan inte så stor ut, men det kan jag lova att den är. Det känns i min rygg nu. Gamla löv och mossa slets bort. Jag har en stor jordhög som ligger och väntar på att få ge några kärror till den här ytan. Jag tänker att det är bäst att fylla ut ojämnheterna på så vis, istället för att försöka gräva bort kullarna. Tanken är att det ska gå att klippa gräset med maskinen ända fram till trädkanten. Förutom krattning, har jag med nöje konstaterat att nästan hela tomten har blivit snöfri under de senaste dagarna. Det är bara i skuggan från häckar och i norrsluttningar som den ligger kvar. Det har farit snö och hagel i luften, i omgångar idag. Men det är inget som har stannat kvar eftersom det varit plusgrader. Tjocka jobbarkängorna har inte suttit i vägen. Inte så snygga och minst två storlekar för stora, men varma och sköna. Jag gillar inte att frysa om fötterna. 


Jag köpte påskliljor på torgen måndagen innan påsk och igår slängde jag dem på komposten. Det tycker jag är valuta för pengarna. 


Tre hela arbetsveckor, sedan är det första maj. Det brukar gå fort nu på våren (för nu är det väl ändå vår?!). Ha en fin vecka!

1 kommentar:

Marina sa...

Haha, du räknar som jag dagarna till nästa eldighet.

Härligt att du kunna jobba ute nu och att snön är så gott som borta. Du gör så rejäla och stora jobb!

Kram

Related Posts with Thumbnails