torsdag 14 januari 2010

Droppen Dripp och droppen Drapp...

...satt på varsin isetapp. Alla dessa istappar satt längs hängrännan utanför matrummet. De ser ju ganska läckra ut, men anledningen till att de sitter där är inte lika läcker. "Nötterna" som satte upp hängrännan har inte gjort tillräckligt stor lutning på den. Det har gjort att vattnet har belastat rännan mitt på. Vilket i sin tur har fått rännan att släppa ur sina fästen på några ställen, och på andra har fästena vridits helt av. Det är otroliga krafter som vatten, snö och is kan åstadkomma.

Rännan hänger på trekvart, men det går inte att göra något åt så länge det är vinter och snö. Jag har slagit av alla istapparna nu och försökt skrapa ner så mycket snö och isklumpar som möjligt från takkanten. Det kändes ungefär som i Mästarnas mästare när man ska fånga svärdet. Skillnaden var bara att jag försökte undvika att få dem på mig.

Imorgon är det fredag igen. Skönt, tycker jag. Vad jag ska fixa med i helgen har jag ingen aning om än men det blir säkert något pyssel i alla fall.
Kram,

8 kommentarer:

Lärarbostaden i grönskan sa...

Hej Karin!

Åh, så glad jag blev att du hittat till min blogg. Både för att det är kul med nya läsare, men också för att vi som sagt verkar ha lite gemensamt:) Både yrket och musiksmaken skulle jag säga, efter att ha läst din profil. Winnerbäck är min husgud och jag tycker mycket om både Sofia Karlsson och Melissa Horn. Vilken sorts lärare är du? Själv är jag 4-9, Sv/SO. Tycker mycket om mitt jobb, även om jag just nu INTE längtar tillbaka:)Vilken vacker blogg du har. Gillar stämningen du fångar i fotot och så tycker jag om att du skriver lite längre texter till bilderna. Typiskt oss lärare, gi, hi! Lägger in dig på bloggkoll nu, så jag kan följa dig framöver:) Ännu en kul sak är att du verkar vara lika skidtokig som min sambo, som är "gammal" skidåkare.

Kram Amanda

Nyanser av vitt sa...

Hej Karin,
Synd egentligen för de var ju väldigt fina där de hängde.
Önskar dig en mysig helg.
Kram

Marina sa...

SNygga istappar men jag förstår problemet. Men de tär ju tur att du inte kommer vara sysslolös till våren (du ska ju laga hängrännor då!) Du har väl inget annat at göra annars på våren???

Kram o trelvig helg!

Fröken Fräken sa...

Häftig isbildning, men kanske inte lika häftig anledning till dem...

Ibland har jag energi, jorå, men såhär en fredag känner man sig allt ganska mör och tycker att din idé om att gå i ide låter ganska bra :-)

Lily´s nya... sa...

Kul att du tittade in till mig och lämnade en gullig hälsning!

Det är väldigt vackert med istappar men samtidigt farligt..

Ha en skön helg
Kram Lily

Millan sa...

Vackra bilder, de är fin de där istapparna men gör sig säkert bäst nere på marken istället för i hängrännan.
Hoppas din helg blir bra!

Huset vid ån sa...

Visst är det faschinerande att vatten o snö kan bilda såna konstverk...Läckert! Önskar dig en Trevlig helg! Kram Therese

Ljuva Lantliv sa...

Farligt vackert kan man kanske säga... Hoppas du får en härlig helg med mycket pyssel! Själv ska jag plantera tänkte jag. Kram Anna ♥

Related Posts with Thumbnails