tisdag 19 januari 2010

Fête au jardin

Det dröjer bra länge innan vi kan ha det, fest i trädgården alltså. Men jag har sett på många bloggar att det är en del som längtar dit. Under tiden får vi väl göra det bästa vi kan av inomhuslivet.

Tända många ljus är ett sätt att pigga upp tillvaron tycker jag. Jag tänder visserligen ljus året om, men de är extra viktiga nu på vintern och jag kan inte få nog. En före detta kollega som var på besök här strax efter midsommar sa "nu känner jag att jag är hos Karin", efter jag sprungit runt och tänt ljusen i rummet där vi satt.

Men det går inte med vilka ljus som helst. Jag gillar till exempel inte blockljus som är färgade på utsidan och vita inuti. Ljus som bara bildar ett smalt rör rakt ned är inte heller bra. "Jaha, du är ljusestet", sa tjejen på Gåvogömman i Sigtuna när jag frågat ut henne om ljusen i butiken. (Gåvogömman är förresten en butik ni absolut inte får missa om ni har vägarna förbi Sigtuna någon gång). Ni är säkert många med mig, som håller med om att ljus måste hålla en viss standard. Däremot har jag inget emot värmeljus, som jag vet att en del ogillar. Jag har genom åren fått många fina ljuslyktor av mina elever. Det här är ett exempel på en sådan.

2 kommentarer:

Marina sa...

Värmeljus gillar jag mycket, andra ljus också. Men inte sådana som bara bblir hål ner i mitten.

Nu ska jag nog åka in till DOmus och köpa de där "träskorna". Kram!

Marina sa...

Jag hann inte i tid innan de stängde. Nytt försök i morgon. Jag ska ha dem!!! Kram!

Related Posts with Thumbnails