torsdag 28 januari 2010

Fotosommar

Fram till mitten av september förra året ägde jag ingen digitalkamera. Jag hade en vanlig APS som det inte var något större fel på. Men ni vet ju hur det är med gammelkameror. Man måste tänka efter när man fotar, eftersom man inte har råd att framkalla hur mycket som helst. Det går inte att ångra dåliga bilder och det tar lång tid att få bilderna framkallade. Dessutom är det inte lätt att veta hur bilderna man tagit blivit och det går inte att beskära, fixa och trixa med dem på samma sätt. Så digitalkameran var en liten revolution för mig.
Jag givetvis ingen expert på att fota men jag ser verkligen fram emot en ny trädgårdssäsong då jag kan föreviga fler av de växter jag hunnit plantera här sedan jag flyttade hit. Det blir min andra sommar i huset och trädgården, men den första med kameran i högsta hugg.
Här är i alla fall några av de blommor jag hann fånga innan blomningstiden tog slut i höstas. De sitter alla i min altanrabatt, som går i rosa och blått. Håll till godo.

Sötsöta hornviolen "Rebecca Cawthorne"Ballongklocka
Stjärnflocka "Primadonna" (tror jag, ritningen är något otydlig)"Souvenier de la Malmaison" kom igång på sensommaren.

Någon som tycker det är skönt att helgen snart är här?
Upp med en hand!

5 kommentarer:

skapa & inreda sa...

Härliga bilder!! Nu börjar man att planera för sommarens alla blommor och här hos dig fick jag mycket inspiration.
Annika

Marina sa...

HAnden är uppe här! NU är det helg!

Visst är digitalkameran en revolution. Ska bli kul att se mer från din trädgård i sommar. Det blir ju första sommaren med min nya kamera för mig så det ska bli kul det också. Kram!

Anonym sa...

Ja visst är det kul att fota....amatör som man ä....men drömmer om en riktig systemkamera...någon gång...kanske...men en liten enkel digitalkamera går jättebra det åxå...ha en skön helg...M

Villa Solgården sa...

Underbara bilder, speciellt ballongklockan!! Nu börjar man längta så smått... det blir vår andra sommar i hus och trädgård också. :)

Trevlig helg!
Sanna

Gillberg sa...

Sitter här och räcker upp handen och njuter av Dina fantastiska bilder!! Menar Du alltså att det finns ett slut på denna långa vinter?!? ;D

Kram Ellinor på Gillberg

Related Posts with Thumbnails